Засилете имунитета си срещу свински грип

Засилете имунитета си срещу свински грип
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Нова истерия заради очаквана епидемия от свински грип в България плаши пациентите. Лекарите обясняват, че бум на вируса наистина може да има.

Става дума за същия, който ни разболяваше миналата година. Затова доста хора, боледували от него миналата зима, вече имат имунитет.

Останалите пък разполагат с достатъчно време да подсилят имунната си система, ако предпочитат да не си бият противогрипна ваксина срещу щама на свинския грипАН1N1.

Мийте ръцете си често. Дръжте на чистотата на своето тяло. Приучете децата си да се мият не само преди всяко ядене, но и по няколко пъти през деня. Мийте се с топла вода и сапун. Не използвайте общи кърпи за ръце на обществени места.

Не гризете ноктите си, не лапайте края на молива или химикалката. Почиствайте ноктите си редовно, режете ги добре, за да не задържат излишна и рискова мръсотия.

Почиствайте редовно клавиатурата на компютъра, бюрото си, мобилния си телефон, дистанционните у дома и други подобни уреди около вас, които пипате доста често, без да се замисляте, и които задържат доста голяма доза микроорганизми.

Не на последно място поддържайте имунната си система в добра форма, приемайте достатъчно количество и разнообразна храна, витамини, спортувайте.

Кои храни подсилват защитните сили? Гроздето е една от тях. То е мощен имуностимулатор. Цитруси - те съдържат голямо количество витамин C, а той е важен за защитата от грип и настинки. Лимони, портокали, мандарини, грейпфрут – всички те са богати на витамин С. А най-богат плод на витамин С, който се среща по това време, е кивито.

Нарът също е изключително полезен плод. Съдържа множество витамини, които ще ви помогнат да се преборите с грипа.

Ябълката е универсалният плод, тя поема грижата за цялостния баланс на организма. В никакъв случай не оставяйте дома си без плодове.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати