Диетичните сухари крият опасни съставки

Диетичните сухари крият опасни съставки
Практичен сушилник за мивка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
Виж ››

В почти всяка диета се включват сухари и хората ги ядат без ограничение, защото са считани за полезни. Това обаче се оказа грешно твърдение. Не само че не е нискокалоричен и неподходящ при хранителни режими, но сухарът е и много вреден за организма ни.

На практика това е хляб, в който липсва вода и влага. Само че не е по-полезен, а напротив – съдържа много повече мазнини и калории.

Трябва да се знае също, че белият хляб е с толкова калории, колкото и този от трици. Друг е въпросът, че в хляба от трици има много целулоза и магнезий, които допринасят за доброто храносмилане.

Ако искате да загубите от теглото си, трябва да се насочите към блюда с умерена калоричност в първата част на деня и такива с ниска през втората половина, които да престояват по-дълго време в стомаха и да придават трайно чувство за засищане след хранене.

Такива са ястията с високо съдържание на протеин и ниско съдържание на мазнини като пилешко, пуешко, скумрия, хек, риба тон, извара и яйчени белтъци.

Препоръчват се и тези с високо съдържание на вода и фибри или най-общо казано зеленчуци. Тук никъде не се включва сухарът!

Точно обратното. Специалистите съветват да забравим за сухари, чипсове, вафли и други подобни изделия, ако искаме да отслабнем или да се храним здравословно.

В 100 г чист сухар се съдържат 318 килокалории, докато в хляба са само 200 в същото количество. В сухарите има до 14% засищащи зърнени вещества, които набъбват в стомаха и създават чувство за тежест. Това е не само неприятно, но и много вредно.

Освен чистия сухар на пазара ни се предлагат много различни разновидности и вкусове. Ако обаче се загледаме в гърба на опаковката на апетитните хапки, може доста да се стреснем.

В тези разфасовки се съдържат много химикали с неясен произход. Високото съдържание на сол също не е предимство на сухара, защото тя уврежда очите и не е най-полезното нещо, което трябва да ядем.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати