Наблягайте на протеините за копринена коса

Наблягайте на протеините за копринена коса

Има много витамини и хранителни вещества, от които организма ви се нуждае, за да подхрани и заздрави косата. Ако някой от жизненоважните продукти отсъстват от диетата ви, кичурите коса могат да станат слаби, лесно да се накъсват, в резултат на което се засилва косопада. Има няколко продукта, които имат доказано добър ефект за копринена коса.

Сред най-добрите продукти за прическата ви са яйца, пиле и овес.

Основният състав на косата е протеини. Ето защо консумирането на храни, богати на протеини, е най-бързият начин да стимулирате растежа на косата, като по този начин ще запазите нейния обем и структура.

Наблягайте на протеините за копринена коса

Яйцата и пилето са страхотен източник на протеин, които помага за производството на кератин. Липсата на белтъчини неминуемо води до накъсване и лесна загуба на косми. Други хранителни източници на протеин и биотин са бъбреците, нискомасленото сирене, бобът, както и някои плодове и зеленчуци.

В пилешкото месо пък се съдържа желязо, което се абсорбира изключително бързо и лесно от организма. Желязото е необходимо за производството на хемоглобин, който доставя кислород на всички органи и тъкани в тялото. Освен това този елемент позволява другите хранителни вещества да бъдат лесно усвоени от фоликулите на косата (космените торбички), тъй като действа добре на кръвообръщението.

Наблягайте на протеините за копринена коса

Яйцата от друга страна са отличен източник на сяра, която също помага за здравината и блясъка на косата. Сярата също помага за доброто кръвообръщение към скалпа, намалява вредните въздействия, водещи до късане и загуба на коса. Освен това яйцата съдържат биотин и витамин B12 – важни нутриенти за красота.

Овесът също са супер храна за красотата на косата ви. Освен, че ви снабдява с много енергия, той подсилва естествения цвят на косата ви, защото подпомага отделянето на мелатин.

Консумирането на яйца също успешно се бори срещу косопада. Овесът съдържа важни минерали, необходими за растежа на косата, като например калий, фосфор, магнезий, да не споменаваме и желязото.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати