Един сладолед от камилско мляко, моля

Един сладолед от камилско мляко, моля

Сладкарите по света вече измислят какво ли не, само и само да създадат нов и революционен продукт. Това сториха и във Великобритания, където измислиха сладолед от камилско мляко.

Камилското мляко е здравословна храна. То е ниско съдържание на мазнини и десет пъти повече желязо, отколкото кравето мляко.

Скъпият десерт ще струва 4 паунда на топка. Суровината за приготвянето му ще бъде доставяно от единствената в Европа ферма за камилско мляко, която се намира в Холандия.

В света има само няколко подобни ферми. От една камила може да се издоят едва около 7 литра мляко на ден. За сравнение - една крава може да дава до 30 литра дневно.

Новият вид сладолед ще бъде показан и дегустиран от хората за пръв път на изложение на храни в Лондон идния месец. След което ще бъде пуснат в продажба на Острова.

Един сладолед от камилско мляко, моля

Създателите на камилския сладолед са от британската компания Ginger's Comfort Emporium, която е специализирана в производството на сладоледи с необичайни вкусове.

Млякото от камила има солен вкус. То е богато на витамин C. Камилското мляко се усвоява от организма по-добре от кравето мляко. Препоръчва се за хора с млечна непоносимост.

Камилското мляко съдържа 2% мазнини. То също така има по-малко холестерол и е по-водно от кравето мляко.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати