Диамантен търговец си купи най-скъпия десерт в света

Крем
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Търговецът на диаманти Карл Вайнингер си купи най-скъпия десерт в света, който се продава в момента. Британският бизнесмен плати 22 хил. британски лири за една порция шоколадов пудинг.

Сладкишът се продава в хотел в графство Къмбрия. Сега се очаква рекордът да бъде вписан в Книгата на Гинес, информира Скай нюз.

Вайнингер си наумил, че иска да вкуси от най-скъпия десерт, когато преди време гледал по телевизията предаване за него. Така решил, че 22 хил. лири са като прашинка в банковата му сметка и без проблем може да ги извади, за да плати пудинга.

60-годишният търговец на диаманти споделя, че не е голям почитател на сладките неща. Той обаче решил да си купи десерта, за да си вдигне настроението. Имал нужда от това, след като приятелката му го зарязала.

Най-скъпият десерт в света се поднася в съд, напомнящ яйце на Фаберже. Яйцето се отваря, а в него е сервиран пудингът, покрит с глазура от ядливо злато, ягоди и шампанско.

На върха на сладкиша има 2-каратов диамант. Десертът е дело на английския майстор-сладкар Марк Гилбърт. Съдържа и желирано шампанско. По думите на създателя му, този деликатес е бил вдъхновен от яйцата на Фаберже.

След като беше закупен, сладкишът ще може да бъде вписан в Книгата за рекорди на Гинес.

Създателите на десерта за 22 000 лири очакват отговор от Книгата на рекордите на Гинес, която трябва да регистрира лакомството като най-скъпото в света.

Досега за най-скъп десерт на планетата бе смятан сладолед за 25 000 долара.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
madlen
madlen
17.08.2013 18:48
Да, бе сигурно си го опитал...То и аз бях там, но не те видях. Сигурно си бил сервитьорът...То вярно, че от пудинга беше гребнато с лъжичка, явно докато си го носел.... :D
0
0
Гошо Петкоф
Гошо Петкоф
14.04.2013 23:35
невероятен десерт,аз също го опитах.Нали съм му приятел!
0
0