gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Продукти, които предизвикват пъпки

Продукти, които предизвикват пъпки

Продукти, които предизвикват пъпки

Съвременното хранене, което включва обилно количество чипс, пържени картофи и сандвичи, стимулира кожните проблеми и появата на пъпки. Консумацията на ориз, риба и плодове, с намалено ползване на захар и бял хляб, е гаранция за красива кожа.

Понякога кафето може да предизвиква пъпки. Кафето повишава изработването на хормона кортизол, който отговаря за стреса и предизвиква пъпки в зряла възраст.

Особено опасни са порциите сладко кафе на гладно, тъй като след тях може да изскочи не просто малка пъпчица, а цяла огромна яркочервена цицина.

Захарта, шоколадът, бонбоните, тортите, кексове, чипсът и сладоледът предизвикват появата на пъпки. Към тези продукти може да се отнесат и соковете с голямо количество добавена захар.

Продукти, които предизвикват пъпки

Трудно можете да се откажете от всички тези изкушения, а и не трябва да го правите. Търсете компромиси – понякога заменяйте газираните напитки и соковете с добавена захар с обикновена вода или чай, а захарта – с мед и сушени плодове.

Млякото и млечните продукти могат да предизвикат пъпки заради съдържащия се в тях прогестерон и усилват активността на мастните жлези.

Ако ви е трудно да се въздържате от млечни продукти, наблягайте на киселото мляко, което съдържа полезни бактерии.

Мазнините също са в състояние да предизвикат пъпки. Заменете животинските мазнини със студено пресован зехтин.

Наблягайте на мастноразтворимия витамин А, който се съдържа в оранжевите и тъмнозелените зеленчуци – моркови, спанак, сладки картофи. Тези зеленчуци ще предпазят кожата ви от пъпки.

При прекаляване с ядки също може да се появят пъпки, особено ако ядките са пържени. Храносмилателната ни система търпи планини от чипс, литри газирани напитки, но един прекрасен ден тя се бунтува и гневът й личи върху лицето ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати