Газираните напитки образуват камъни в бъбреците

Газираните напитки образуват камъни в бъбреците

И друг път сме писали, че газираните напитки са вредни за здравето. Те са продукт, който се налага на световния пазар вече в продължение на десетилетия.

В някои държави дори този вид напитки са част от националната кухня. Производителите продължават да твърдят, че газираната напитка е полезна, тъй като съдържала 90% вода – основен източник на живот – и захари, които се срещат и в природата.

Течностите наистина са полезни, но не под каквато и да е форма. Не и когато консумацията на калорични напитки може да създаде навици, които намаляват или изместват приемането на здравословни храни и напитки.

Едно от нещата, до които води, е затлъстяването. Наднорменото тегло и затлъстяването могат да доведат до по-големи здравословни проблеми като диабет, заболявания на сърцето или рак.

Газираните напитки се явяват основен източник на ненужни калории, които нямат хранителна стойност за нашата правилна диета.

Установено е, нарастването на броя на хората с наднормено тегло върви успоредно с увеличение на консумацията на газирани напитки.

Хора, които пият предимно газирани напитки, намаляват приема на мляко и калций. Понижените нива на калций предразполагат към развитие на остеопороза.

Жените са повече засегнати от мъжете, затова намаленият дневен прием на мляко и калций е много опасен за младите момичета. Костната маса се образува в ранните години на живота ни и това е факторът, който предопределя риска от остеопороза.

Консумацията на газирани напитки не помага в борбата за по-здрави зъби, тъй като излага устата на атаката на високи количества захар.

Влиянието на захарта е особено силно, когато газираната напитка се консумира между храненията. Напитките от този вид образуват камъни в бъбреците.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариела Христова
Добре, че не пия газирано.
0
0