Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Как да приготвим английски специалитет за Коледа

Как да приготвим английски специалитет за Коледа

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Как да приготвим английски специалитет за Коледа

За да изненадате близките си с английско ястие от печено свинско месо, запасете се с четири свински котлета, двеста грама сол, скилидка чесън, сол и черен пипер.

Един ден преди приготвянето на месото нарежете на тънки филийки скилидката чесън, бланширайте я за минута във вряла вода и подсушете. Смесете в купичка солта, черния пипер чесъна и оваляйте всеки котлет.

Можете да го направите и по друг начин – да направите разрези в месото с остър нож. Във всеки разрез пъхнете парченце, отрязано от скилидка чесън. Парченцата трябва да са на равно разстояние едно от друго. Оставете месото през нощта в хладилника.

За самото приготвяне на ястието ви трябват една глава лук, два моркова, три скилидки чесън, сто грама масло. Извадете месото от хладилника, измийте от солта.

Обелете морковите и лука, нарежете на четвъртинки. Изчистете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. В голям съд разтопете маслото и запържете котлетите до златисто.

Как да приготвим английски специалитет за Коледа

Запържете леко зеленчуците, а върху тях сложете месото. Добавете подправки на вкус, затворете с капак и сложете да се пече на фурна. След половин час обърнете и запечете още половин час.

Извадете котлетите от тавата и увеличете фурната на 225 градуса. В това време направете соса. Загрейте съда със зеленчуците на бавен огън и ги карамелизирайте до златисто.

Махнете излишната мазнина и добавете триста милилитра студена вода. Кипнете и оставете половин час на бавен огън. Прецедете и сгъстете чрез нагряване.

Пригответе глазурата. За нея ви трябват три жълтъка, две супени лъжици мед, две супени лъжици соев сос. Намажете месото с глазурата и оставете да се пече десет минути.

Извадете от фурната. Излейте в съд соса от печенето на месото, добавете го към зеленчуковия сос с парченце масло и разбийте до емулгирането на маслото. Сервирайте със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest