Ванилията в кулинарията

Ванилията в кулинарията

Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.

С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши и кексове. Лесно можете да приготвите ванилов сладолед. Необходими са ви половин литър прясно мляко, три жълтъка, сто грама захар и три ванилии.

Жълтъците се смесват със захар в купа, а купата се поставя в голям съд с гореща вода, за да се сгъсти сместа. Половината от млякото се стопля в друг съд, добавя се ванилията и млякото се излива при жълтъците.

Цялата смес се загрява на водна баня десет минути при непрекъснато разбъркване. След това се сваля от котлона, добавя се останалото прясно мляко и сместа се охлажда.

Изстиналата смес се поставя във фризер в подходящ съд, но преди окончателното замразяване няколко пъти се вади от фризера и се разбърква, за да се получи еднородна маса.

Ванилията в кулинарията

Можете да разбиете сладоледа с телче за разбиване на яйца. Колкото повече пъти го извадите от фризера и го разбиете, толкова по-нежен ще е сладоледът.

Ваниловият пудинг е вкусен десерт, който се харесва на хора от различни възрасти. За четири порции са необходими половин литър прясно мляко 60 грама брашно, 180 г захар, щипка сол, 2 яйца, 2 чаени лъжички масло, 1 чаена лъжичка ванилия.

Млякото се затопля леко и се добавя на тънка струйка при постоянно разбъркване към предварително смесените брашно, сол и захар. Загрява се на котлона, докато не се сгъсти, като непрекъснато се разбърква.

Половината от горещата смес се излива в разбитите сурови яйца, разбърква се и се излива обратно при останалата смес. Нагрява се, докато не започне да кипи.

Добре се разбива с телче за разбиване на яйца, добавя се масло и ванилия и се разлива в изплакнати със студена вода формички. След като изстинат, се обръщат и се украсяват с черешка от сладко или парче плод.

Можете да подобрите вкуса на прясното мляко с ванилия на връхчето на ножа. Добавяйте ванилия в черен чай и той ще придобие много интересен аромат.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати