Ордьовър Дракон за Нова Година

Ордьовър Дракон за Нова Година

За гостите, които ще посрещат заедно с вас Новата година на дракона, пригответе специална изненада – оригинален ордьовър, който е с формата на Дракон.

Основа за този ордьовър са твърдо сварените яйца. Необходими са ви седем твърдо сварени яйца, магданоз или копър на вкус, сол, десет супени лъжици майонеза.

За украса ще ви трябва една червена чушка, няколко клонки магданоз, листа от зелена салата и две маслинки. Докато яйцата се варят, нарежете на ситно зелените подправки.

След като яйцата изстинат, се обелват и на пет от тях внимателно се отрязва горната част – около една трета от яйцето. Вади се жълтъкът така, че да не се развали формата на яйцето.

Отрязаните връхчета на яйцата, петте жълтъка и останалите две яйца се настъргват на ситното ренде. Добавя се сол, майонеза и нарязаните подправки.

С тази смес се запълват петте яйца. От остатъка се оформят пет малки глави на дракони. Закрепват се главите върху яйцата така, че да се получи ефект от излюпващо се драконче.

От червената чушка се изрязва езикът и зъбците по главата на дракончето. От парченца маслини се оформят очите и ноздрите на дракончетата, а за стърчащите нагоре уши служат листенца магданоз.

Дракончетата се нареждат върху листа от зелена салата и са приятна изненада за гостите независимо от възрастта им.

Приятна украса за Новогодишната трапеза са и ордьоврите във вид на снежни човечета. Необходими са три яйца, петдесет грама сварен ориз, няколко рачешки ролца, сол на вкус, сто грама кашкавал, две маслинки, половин морков, листа от салата, майонеза на вкус, две клонки магданоз или копър.

Едно от твърдо сварените яйца се обелва и се отрязва една трета от тъпата му страна. От парченца морков се оформят устата и носът на снежното човече. Очите се оформят от парченца маслини, както и копчетата. За ръце се използват клонки от копър или магданоз.

Настъргва се на ситно ренде морковът и в него се слага отрязаното яйце, от което е изваден белтъкът. Това ще бъде шапката на снежния човек, която ще се боядиса в оранжево.

Останалите яйца заедно с жълтъка, сварения ориз и рачешките ролца се смилат, добавя се майонезата и подправки на вкус, от тази смес се оформят топки и се овалват в настъргания кашкавал. Сглобява се снежният човек и отгоре се слага шапката от сварения белтък.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати