Храни, помагащи за изработването на колаген

Храни, помагащи за изработването на колаген
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Колагенът е основната белтъчина на съединителната тъкан на организма в човешкото тяло. Той влиза в състава на сухожилията, костите и хрущялите.

Колагенът е едновременно и строителен материал и „лепило”, което формира всички клетки на организма и осигурява еластичността на тъканите и органите.

Колагенът е белтъчина, построена от деветнадесет аминокиселини. Те са необходими за нормалната работа на организма. С възрастта обаче производството на колаген от организма намалява.

Затова след 25-я си рожден ден човек трябва да обръща повече внимание на начина по който се храни, да се грижи повече за кожата и за цялото си тяло.

Храни, помагащи за изработването на колаген

За съжаление в момента, в който човек почти изгуби способността си да произвежда колаген, това става очевидно по състоянието на кожата. Тя става суха, появяват се бръчки, косата е в лош вид, човек се уморява лесно и бързо.

Има хранителни продукти, които положително влияят върху изработването на нови колагенови клетки от организма. Това си личи по начина, по който започва да сияе кожата, а косата отново е лъскава и със здрав вид.

Продуктите, които спомагат за изработването на колаген, са езикът и черният дроб. Освен това - продукти, които съдържат полезни белтъчини – пилешко, свинско, телешко, риба.

За изработката на колаген спомага консумацията на бобови култури, грах, овесени ядки и елда. Препоръчителни са пшеничените кълнове и бирената мая.

Пресните плодове като ананас, портокал, киви и лимон също спомагат за изработката на колаген. Това се дължи на факта, че съдържат много витамин С, а той спомага за образуването на млада съединителна тъкан.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати