gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съхранение на магданоз

Съхранение на магданоз

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Сух Магданоз
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Магданозът е една от най-използваните зелени подправки – с него се подправят супи, ястия, салати, украсяват се ордьоври. Магданозът добавя приятен вкус и аромат на всяко ястие.

Има различни начини за съхраняване на магданоз, за да може да бъде използван по всяко време за добавка в любимите ястия. Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето.

Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода.

Магданозът се оформя на китки и се закача да се суши в сухо помещение, най-добре там, където има течение. Не се препоръчва сушенето на магданоз на слънце.

Когато се суши навън, от слънчевите лъчи той се натрошава и губи цвета си. Готовността на изсушения магданоз може да се провери чрез пипане с пръсти.

Магданоз

Правилно изсушеният магданоз при леко стискане трябва да се превръща в малки парченца. Можете да изсушите магданоза и върху сито или върху чиста хартия.

Сушенето на магданоза става бързо и лесно във фурна. Подправката се нарязва на ситно и се разпределя в тава. Температурата на фурната през първите три часа трябва да е 40 градуса.

Когато магданозът позавехне, температурата се увеличава до 60 градуса и се суши до готово състояние. След това изсушеният магданоз се стрива с помощта на сито на прах и се съхранява в непрозрачни буркани.

Така магданозът не губи цвета и аромата си. Вместо да сушите магданоза, можете да го замразите. Това е много бърз и удобен начин за съхраняване на зелени подправки.

Магданозът се измива добре, нарязва се на ситно, пълнят се пликове за фризер и се слагат да се замразят. През първите два часа пликовете се вадят няколко пъти и се разтърсват, за да не залепват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
аа
аа
27.02.2014 20:35
достатъчно е магданоза да се измие подсуши и да се увие във вестник или др хартия и се прибира в хладилника - имате магданоз поне 2месеца съхне но не променя вкуса и цвета си
0
0
стоянка
стоянка
28.06.2013 04:08
2Опаковки сам изпила и сам си пак сас съштите килограм,само си дадох парите на вятъра..
3
1