gotvach.bg»Статии»Любопитно»Изборът на храна зависи от настроението

Изборът на храна зависи от настроението

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Изборът на храна зависи от настроението
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

Всеки има различен вкус, но хората изпитват различни вкусови желания в зависимост от настроението си. Желанието за сладко настъпва, когато човек мързелува.

От предозирането на захар в организма имунитетът намалява, нарушава се обмяната на веществата, функцията на черния дроб, страда зрението. Много сладко консумират хората, които не се опитват да решат проблемите си.

Когато е тъжен, човек посяга към горчивите храни – горчица, ръжен хляб, кафе. В резултат на предозиране с горчиви продукти се появяват хронични инфекции и заболявания на костите.

Песимистът иска кисело, както и всеки човек, когато е в лошо настроение – колкото и да е странно, това е своеобразна алтернатива на сладкото, което се консумира при стрес.

Изборът на храна зависи от настроението

Прекомерната консумация на кисели храни нанася вреда на сърцето, белия дроб, стомаха, ставите и нарушава баланса на организма. Напрегнатият човек, който винаги бърза за някъде, иска солени храни.

Много сол слагат в храната си изнервените хора. Прекомерната употреба на сол обаче нанася вреда на целия организъм, атакува най-вече бронхите, бъбреците и ставите.

Желанието за тръпчива храна настъпва при опити за осъществяване на дадена цел. Прекаляването с тръпчива храна води до заболяване на ставите и костите.

Пикантната храна се предпочита от хора, които са разгневени. Прекалената консумация на пикантни храни води до възпалителни процеси в черния дроб, стомаха и половата система.

Нуждата от пържена храна възниква при умора и отвращение от труда. Прекаляването с пържени продукти води до претоварване на кръвоносните съдове и мозъка, до нарушаване на работата на храносмилателната система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати