Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Изборът на храна зависи от настроението

Изборът на храна зависи от настроението

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Изборът на храна зависи от настроението

Всеки има различен вкус, но хората изпитват различни вкусови желания в зависимост от настроението си. Желанието за сладко настъпва, когато човек мързелува.

От предозирането на захар в организма имунитетът намалява, нарушава се обмяната на веществата, функцията на черния дроб, страда зрението. Много сладко консумират хората, които не се опитват да решат проблемите си.

Когато е тъжен, човек посяга към горчивите храни – горчица, ръжен хляб, кафе. В резултат на предозиране с горчиви продукти се появяват хронични инфекции и заболявания на костите.

Песимистът иска кисело, както и всеки човек, когато е в лошо настроение – колкото и да е странно, това е своеобразна алтернатива на сладкото, което се консумира при стрес.

Изборът на храна зависи от настроението

Прекомерната консумация на кисели храни нанася вреда на сърцето, белия дроб, стомаха, ставите и нарушава баланса на организма. Напрегнатият човек, който винаги бърза за някъде, иска солени храни.

Много сол слагат в храната си изнервените хора. Прекомерната употреба на сол обаче нанася вреда на целия организъм, атакува най-вече бронхите, бъбреците и ставите.

Желанието за тръпчива храна настъпва при опити за осъществяване на дадена цел. Прекаляването с тръпчива храна води до заболяване на ставите и костите.

Пикантната храна се предпочита от хора, които са разгневени. Прекалената консумация на пикантни храни води до възпалителни процеси в черния дроб, стомаха и половата система.

Нуждата от пържена храна възниква при умора и отвращение от труда. Прекаляването с пържени продукти води до претоварване на кръвоносните съдове и мозъка, до нарушаване на работата на храносмилателната система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest