Как се яде и чупи кокосов орех

Как се яде и чупи кокосов орех

Кокос

Има различни начини за чупене на кокосовия орех. Можете да пробиете с шило дупка, да излеете млякото от кокосовия орех, което е много вкусно, а след това с метална ножовка леко срежете по цялата окръжност кокоса в центъра му.

След това леко се удря с чук по разреза, кокосовият орех се разчупва на две половинки и с помощта на остър нож се отстранява на парчета вкусната бяла вътрешност.

Черупката може да се използва за направа на саксия за кактус или за друга декорация. Още когато избирате кокосовия орех, трябва да го разгледате внимателно.

Той трябва да е цял, без напукване, без следи от протекла течност и без издатини. Когато разтръскате кокосовия орех, трябва да чуете течността в него.

В противен случай не купувайте ореха, тъй като може да е развален. От 1 стандартен кокосов орех можете да получите до 200 милилитра кокосово мляко.

Друг вариант за чупене на кокосовия орех е направо да го счупите с чук. Но тайната се крие в това, че кокосовият орех трябва да се държи в ръка и тогава да се удари с чук.

Бонбони

Вероятността да ударите пръстите си е малка, особено ако изберете голям кокосов орех. Удряйте го леко, но упорито, докато не започнат да се образуват пукнатини, а меката част не започне да се отчупва от кората.

Постепенно черупката ще се отстрани от меката част. Правилно счупеният кокосов орех запазва вътре млякото си. Тогава се отрязва горната му част и сокът се изпива.

Кокосовото мляко не се съхранява, трябва да се консумира веднага. За съжаление обаче често при транспортирането кокосовите орехи се напукват и млякото от тях изтича.

Ако след премахването на черупката на кокосовия орех месестата му част се отделя трудно от вътрешната ципа, това означава, че орехът е бран, докато е бил зелен.

Ако той е бил събиран, когато е узрял, вътрешността му ще е мека и лесно ще се дъвче. Можете да настържете кокосовата вътрешност и да използвате стърготините за приготвяне на ястия и десерти.

Рейтинг

5 7
4 6
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати