Лесни диетични десерти за диабетици

Лесни диетични десерти за диабетици

Лесни за приготвяне десерти за диабетици се получават с тиква, а също така и с извара. За да приготвите десерт с тиква, са ви необходими 250 грама тиква, 30 грама грис, 120 грама извара, 2 яйца, 200 милилитра прясно мляко, шепа стафиди.

Обелете тиквата, нарежете на ситно и запържете в масло до омекване. Сварете гриса в прясното мляко, смесете с тиквата, добре намачканата извара и едното яйце.

Добавете в сместа стафиди. Намажете с олио тава, излейте в нея сместа, отгоре намажете с разбито яйце и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Лесно се приготвя плодова салата с извара, която е подходяща за хора, болни от диабет. Необходими са ви половин килограм ябълки, 100 грама извара, 2 супени лъжици течна сметана, 2 супени лъжици лимонов сок, 1 супена лъжица захар.

Нарежете ябълките на малки резенчета, смесете изварата, течната сметана, захарта и лимоновия сок, добавете в плодовете и оставете да престоят в хладилника два часа.

Лесен за приготвяне и вкусен е извареният кекс, подходящ за диабетици. Необходими за ви 250 грама извара, 50 грама стафиди, 7 яйца, 50 грама брашно, 50 милилитра прясно мляко, 50 милилитра течна сметана.

Лесни диетични десерти за диабетици

Смесете изварата с яйцата, течната сметана, брашното и стафидите, предварително попарени с вряла вода. Добавете прясното мляко и разбъркайте. Излейте сместа в намазана с мазнина и поръсена с галета тава. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Лесно за приготвяне е суфлето с извара, за което са ви необходими 250 грама извара, 100 грама ябълки, 1 яйце, 100 милилитра прясно мляко, 30 грама брашно, 10 милилитра олио.

Претъркайте изварата през сито, настържете ябълките на ситното ренде, добавете жълтъка, брашното и разбъркайте. Разбийте белтъка на сняг и добавете в сместа. Излейте сместа в специална форма, намазана с олио, и сварете на пара.

Лесно и бързо се приготвя диабетичен десерт с ябълки. Необходими са ви 280 грама брашно, 1 пакетче бакпулвер, 150 грама обезмаслена извара, 6 супени лъжици обезмаслено прясно мляко, 1 супена лъжица течен захарин, щипка сол, 1 килограм ябълки, щипка канела.

Намажете с олио тава и загрейте фурната до 170 градуса. Смесете брашното с бакпулвера, направете кладенче, излейте в него млякото, добавете изварата, солта и захарина.

Омесете гладко тесто. Нарежете обелените ябълки на тънки резенчета. Разточете тестото, сложете го в тавата, отгоре разпределете красиво ябълките, поръсете с канела и печете половин час.

Рейтинг

5 1
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Емилия
Емилия
22.12.2014 03:55
Каква захар, ако е за диабетшци? А 7 яйца?
2
0
bonanza
bonanza
10.04.2014 14:01
диабетиците не трябва да ядат стафиди
3
2