Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за бърз обяд

Идеи за бърз обяд

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Бързи Ястия

Когато имате възможност да обядвате вкъщи, зарадвайте близките си с вкусен и бърз за приготвяне обяд. Един вкусен вариант за бърз обяд е пилешко с чесън и карамел.

За 4 порции са необходими 4 скилидки чесън, 1 супена лъжица масло, 2 чаени лъжички кафява захар, щипка сол, 4 половинки пилешки гърди, четвърт чаша вода, 1 домат, 120 грама кашкавал, половин чаена лъжичка босилек.

Запържете чесъна в масло на слаб огън две минути, като постоянно разбърквате. Добавете захарта и разбърквайте, докато не се разтопи. Посолете месото и го сложете в тигана при чесъна.

Пържете около пет минути, като постоянно го обръщате, докато не стане кафеникаво-златисто. Добавете вода и задушете на среден огън без капак десетина минути, докато не се изпари водата.

Бърз Обяд

Върху всяко филенце сложете парченце домат, поръсете с босилек и покрийте с парченце кашкавал. Оставете в тигана около две минути, за да се разтопи кашкавалът.

Свинско с горчица също е лесен и бърз вариант за обяд. Необходими са 600 грама свинско месо, 1 супена лъжица горчица, 2 яйца, сол на вкус, галета.

Месото се измива и се нарязва на не много големи парчета. Разбиват се яйцата, добавят се горчицата и солта. Всяко парче месо се потапя в тази смес.

След това месото се потапя в галетата, пържи се на намазан с мазнина тиган на среден огън под капак, като всяка страна се пържи около четири-пет минути.

Не много бързо, но много вкусно става свинско месо с подправки, но трябва да се подготви от предишната вечер. Необходими са 2 килограма свинско месо, 50 милилитра зехтин, сол, млян кориандър, карамфилчета и чесън – на вкус.

Всички подправки се смесват със зехтина в купа заедно с чесъна. С тази смес се натърква месото и се оставя да престои в хладилника през нощта. Месото се поставя във фолио и при желание върху него се слагат две парченца бекон.

Месото се завива с фолиото, слага се в тава и се пече около два часа на температура 220 градуса. След това се сервира горещо, с гарнитура от картофи, сварен ориз или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest