Диетични ли са пуканките

Пуканки

Пуканките са натурален нискокалоричен и засищащ продукт. В една порция пуканки се съдържат толкова баластни вещества, колкото в голяма ябълка с кората или в половин порция мюсли.

Ако пуканките са приготвени без захар, те са ценен диетичен продукт, особено за хората, които страдат от диабет. В много случаи те се препоръчват като алтернатива на хляба, но все пак трябва да се посъветвате със специалист, ако страдате от диабет.

Пуканките са богати на целулоза и съдържат много малко мазнини. Те се препоръчват като пълноценен продукт за деца и възрастни, тъй като нормализират работата на стомаха.

Пуканките са чудесно профилактично средство срещу много заболявания на стомаха. Пуканките се препоръчват по време на постене и при вегетариански диети.

Пуканките са пълноценен продукт, тъй като са източник на висококачествени въглехидрати, а в същото време са нискокалорични, затова са идеални за диета.

Една малка порция пуканки без масло се съдържат само 33 калории, а пуканките, приготвени с масло, съдържат 133 калории. Пуканките се усвояват бързо от организма.

Вкусни Пуканки

Най-важното достойнство на пуканките е, че те съдържат голямо количество баластни вещества. Когато минават през червата, баластните вещества поемат голямо количество вода.

Те се превръщат в гъста хомогенна маса, която намалява концентрацията на вредните за организма вещества, потиска образуването на вредни вещества и защитава клетките.

Баластните вещества извличат от организма голям процент от вредните вещества, които предизвикват редица заболявания. Баластните вещества оказват диуретично действие.

Внимание, много от пуканките по магазините съдържат добавки на масло, шоколад и други, които увеличават многократно броя на общите калории в пуканките.

Затова препоръчваме консумацията на пуканки без допълнителни добавки и консерванти. Преди да купувате пуканки, погледнете опаковката, съдържанието и калоричността трябва да са показани!

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ги
Ги
22.12.2013 17:36
Ами, ако спрете да ядете пуканки за микровълнова и се научите да си ги правите сами... Тогава са полезни :)
7
0
мукарела
мукарела
10.04.2013 12:22
ГЛУПОСТИ! Я се образовайте малко!
0
5
марияна
марияна
29.05.2012 05:37
Пуканки,царевица и диабет, ха,ха.Кой неграмотник го измисли.Аз съм диабетик и зная,че царевицата има висок гликемичен индекс и НЕ трябва да се консумира от диабетици.Аман от неграмотници,съвсем се самозабравиха,искат да ни уморят без време.
1
5