Полезни ли са сушените кайсии
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Полезни ли са сушените кайсии

Полезни ли са сушените кайсии

Много Сушени Кайсии

Сушените кайсии са полезни за хора, които страдат от проблеми със сърцето. Те съдържат калий, фосфор, калций, желязо и витамин В5, който действа тонизиращо и спомага за бързото изгаряне на мазнините. Пет сушени кайсии осигуряват дневната норма от калций и желязо.

Основното предимство на сушените кайсии е пълната липса на мазнини и вредни за организма наситени киселини. Сушените кайсии съдържат много бета-каротин и витамин С.

Сушените кайсии се използват не само за плодови салати, но и за сосове за месо и риба.

Сушените кайсии поддържат хормоналния баланс в организма. Те предпазват от много сериозни заболявания. Сушените кайсии намаляват лошия холестерол.

Те намаляват риска от образуване на тромбове, от инфаркт и сърдечна недостатъчност, както и от други сърдечно-съдови заболявания. Сушените кайсии намаляват риска от бъбречни заболявания.

Сушени Кайсии

Те предпазват и от проблеми, свързани с щитовидната жлеза, а също така облекчават състоянието на болни от диабет. Сушените кайсии, сварени на компот, са полезен десерт за децата.

Сушените кайсии са полезни при авитаминоза. Те са добро пречистващо и диуретично средство. Редовната консумация на сушени кайсии подобрява кръвообращението.

Проблемът при сушените кайсии е, че прекаляването с тях може да доведе до стомашно разстройство и други храносмилателни проблеми. Когато избирате сушени кайсии, ориентирайте се към ярко оранжевите плодове.

Не купувайте прекалено твърди кайсии, защото не са изсушени според правилата, и не купувайте прекалено меки кайсии, защото нямат ценните качества на сушените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
мира
мира
12.06.2013 13:39
Явно става дума за домашно сушени кайсии. Мисля, че тези, вносните от Турция, не са толкова полезни.
5
2
Нашето име
Нашето име
09.06.2013 14:43
Само да не бяхте писали „сушени кайсии“ във всяко изречение.
2
1