gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да задушим зеленчуци

Как да задушим зеленчуци

Как да задушим зеленчуци

Задушените зеленчуци стават много вкусни и запазват голямо количество от витамините си. Топлинната обработка с малко течност на слаб огън запазва и аромата на зеленчуците.

Задушаването се прави под капак с малко мазнина, а течността може да е както вода, така и бульон. Преди задушаване зеленчуците може да се запържат.

Различните зеленчуци се задушават за различен период от време. Те се задушават на бавен огън, за да стане вкусът на ястието по-наситен.

Броколите се задушават за около десет минути, за да запазят красивия си тъмнозелен цвят. Тиквичките се задушават около двадесет минути.

Как да задушим зеленчуци

Ситно нарязаните тиквички се задушават десетина минути. Зелето се задушава двадесет и пет минути. Брюкселското зеле се задушава десет минути.

Карфиолът се задушава около петнадесет минути, като преди приготвянето трябва да се раздели на съцветия. Картофите се задушават тридесет и пет минути.

Картофите, нарязани на много дребни кубчета, се задушават за двадесет минути. Морковите се задушават за двадесет и пет минути.

Червеното цвекло се задушава за около четиридесет минути, а зелените аспержи се задушават за осем минути. Белите аспержи се задушават петнадесет минути.

Спанакът се задушава шест минути, а грахът се задушава повече от час. Царевицата се задушава за половин час, бобът се задушава един час, ако преди това е бил накиснат за дванадесет часа във вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
росен
росен
05.02.2016 17:38
не ми стана ясно какво, как и кога се прави с мазнината и водата. моля бъдете по-описателни за по-начинаещите в готвенето. иначе ми звучи като - първо запържваме, после доливаме вода и си къкри на слаб огън ... тогава - задушаването включва пържене и варене, така ли?
11
0