Топлите салати са полезни през зимата

Салата с Месо

През зимата са актуални топлите салати. Една от най-популярните топли салати се приготвя от салата айсберг, зелен лук и запържени пилешки хапки.

Тази салата се допълва със запържени на сух тиган семена от копър, шепа аншоа, малко каперси и запържени резенчета портокал.

Салатата се овкусява с дресинг от зехтин и балсамов оцет, който също леко се затопля, преди да се залее с него салатата.

Класическа топла салата се приготвя от картофи. Тя се приготвя най-добре от дребни картофи, които не трябва да се режат на парчета.

Горещите сварени картофи се заливат със сметана, която е смесена с нарязани на ситно зелени подправки и малко хрян. Добавя се салата айсберг.

Салата Айсберг

В такава салата се добавя бекон, запържен лук и настърган пармезан. В тази салата се добавя при желание сварено пилешко месо.

Има много топли салати без добавка от месо. Вкусна и полезна е топлата салата от печени зеленчуци. Нарязват се на ситно моркови, лук, целина, червено цвекло, ряпа, картофи, патладжан и тиквичка.

Всичко се запича в тава, като предварително се напръсква със зехтин, поръсва се със сол и черен пипер. След 45 минути зеленчуците се вадят, добавят се накъсани на едро листа от зелена салата или салата айсберг.

Бобовите култури са добра основа за топли салати. Пригответе салата от червен боб, царевица и кус кус. Всички съставки се сваряват поотделно.

След това се смесват и към тях се добавя смес от настъргани моркови и настърган корен от целина, подправени със запечени чеснови скилидки, сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати