gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се правят крутони

Как се правят крутони

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Домашни крутони

Лесно можете сами да си направите крутони, които можете да използвате за приготвянето на кремсупи, а също така и на някои салати.

За приготвянето на крутони е подходящ всеки хляб, дори стария. Няма значение дали е бял или ръжен. Важното е да не е плесенясал.

Хлябът се нарязва на малки кубчета. Разпределят се в тава и се напръскват с малко зехтин или олио, след което се разбъркват. Ако искате напълно диетични сухари, не ги пръскайте с мазнина.

За да станат златисти и хрускави крутоните, докато режете хляба, загрейте фурната на 180 градуса. Поставете тавата с крутоните във фурната.

Супа с крутони

След пет минути, когато цветът им се промени, изключете фурната и оставете крутоните да се доизсушат окончателно, докато тя изстива.

Можете да приготвите крутони с различни подправки, за да обогатите вкуса на супата, ястието или салатата, в които ще ги добавяте.

Крутоните са много вкусни, ако са приготвени със съвсем малко мазнина и сол. Те вървят идеално с бира и са перфектен заместител на пуканките пред телевизора.

Можете да направите крутони и в тиган. Нарежете на кубчета хляба и го запържете на тефлонов тиган или в обикновен тиган с малко мазнина.

Крутони с масло се приготвят от 200 грама хляб, половин чаена чаша прясно мляко, 2 супени лъжици масло, сол на вкус. Хлябът се нарязва на кубчета.

Кубчетата се топват в подсоленото прясно мляко и се запържват при постоянно бъркане от всички страни в масло до образуване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
asst
asst
27.09.2014 16:08
ииииилллллл
3
8
иван
иван
05.12.2013 19:23
много е добро , благодаря за рецептата
9
2