Кориандър за здравословен живот

Кориандър

Кориандърът е ароматна подправка и има лекарствени действия – той успокоява, има противомикробно и противовъзпалително действие.

Кориандърът е стимулиращо средство, което има свойството да спомага за по-доброто храносмилане, подобрява апетита и ароматизира ястията.

Кориандърът се употребява като диуретик при усещане за парене при уриниране. Преди да употребите с тази цел кориандъра все пак се посъветвайте със специалист.

За лечение на подобно състояние зърна от кориандър се заливат с вода, прецеждат се и се пие. Това спомага за овладяване на неприятния проблем.

Същият чай се ползва и при газове и при стомашни разстройства, а също така при гадене и повръщане. Кориандърът помага при възпаления на кожата.

Сух  Кориандър

Кориандърът спомага за подобряване на мозъчната и сърдечната дейност, бори се със стреса и нервните състояния. С кориандър не трябва да се злоупотребява.

Прекомерната употреба на тази подправка може да доведе до нарушения на съня, отслабване на паметта, заекване, проблеми с месечния цикъл при жените.

Кориандърът укрепва стените на стомаха, спомагат за усвояването на храната, положително влияят върху дейността на половите жлези.

Отварата от кориандър успокоява и спомага за премахването на нервните състояния. Кориандърът премахва миризмата на алкохол и забавя процеса на опияняването.

За целта се накисват няколко семена от кориандър във вино и в края на пиенето се сдъвкват. Това гарантира, че на сутринта няма да ви мъчи махмурлук.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яким
Яким
18.02.2014 11:28
благодаря много за този ценен текст.
0
0