Влиянието на виното върху здравето

Вино

Виното е полезно за здравето, но прекаляването с него може да нанесе вреда на организма. Антиоксидантите, които се съдържат във виното, се борят с преждевременното стареене, като унищожават свободните радикали.

При прекаляване с виното обаче антиоксидантите се превръщат в свободни радикали. Те разрушават съдовете, като прекалено силно разреждат кръвта.

Не се препоръчва пиенето на повече от половин литър вино дневно. Виното спомага за по-добрата работа на ендокринната система.

Вкусната напитка спомага за поддържането на нормалната киселинност на стомаха, има антибактериални свойства и изхвърля токсините от организма.

Виното разширява кръвоносните съдове, нормализира обмяната на веществата, подобрява съня, укрепва организма, тонизира и спомага за възстановяването на жизнените сили.

Две чаши вино

Виното обогатява организма с полезни микроелементи, както и с витамини от групата В - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, насища организма с полезни аминокиселини.

Виното предпазва от атеросклероза, спомага за забавяне на преждевременното стареене на организма, намалява вредния холестерол и е превъзходно антистресово средство.

Виното предпазва от образуване на тромбове, влияе благотворно върху сърдечно-съдовата система. Виното подобрява липидната обмяна, спомага за правилния баланс на липопротеидите в кръвта.

Бялото вино намалява кръвното налягане. Въпреки че доскоро се смяташе, че червеното вино е забранено за хипертоници, две чаши вино не се отразяват зле на състоянието им.

Виното помага за разтваряне на склеротичните плаки в кръвоносните съдове. При изпиването на две чаши вино дневно рискът от инсулт намалява значително.

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марина
Марина
03.02.2016 17:42
Доволна съм от прочетеното, тъй като обичам да си пийвам чаша червено вино с вечерята. Полезно е за хора като мен с ниско кръвно.
0
0