gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лимон за здрави нерви

Лимон за здрави нерви

Лимони

Всички болести идват от нерви. Измореният и изтощен човек не е способен да работи ефективно, не може да се наслади пълноценно и на почивката си.

Разклатената нервна система предизвиква невроза, безсъние, мигрена, обща умора, раздразнителност и постоянно главоболие. Всичко това може да бъде овладяно с помощта на лимон.

Лимонът съдържа специални вещества, които действат успокояващо. Мигрената например може да бъде атакувана с лимон.

Това неврологично заболяване, което е съпроводено от силно главоболие и раздразнителност, се проявява в болезнени пристъпи, които могат да продължат до няколко дни.

За да облекчите пристъпа на силна болка в главата, увийте около главата си гореща кърпа, а върху челото и слепоочията си под кърпата сложете по едно резенче лимон.

За да се предпазите от следващия пристъп, пийте напитка от половин чаша лимонов сок, смесена с чай от две супени лъжици мента и маточина, заляти с една чаена чаша вода.

Главоболие

Лимоновият сок се долива в поизстиналия чай. Пие се по три супени лъжици три пъти дневно по време на хранене. При мигрена е полезна напитката от половин чаша лимонов сок, смесен с половин чаша ябълков сок.

Можете да подсладите тази напитка с две чаени лъжички мед. Напитката се пие два пъти дневно по една чаша половин час след хранене.

Неврозата, която представлява функционално разстройство на нервната система, се проявява с чести смени на настроението, безпричинно безпокойство и страх, раздразнителност, тъга, главоболие и мускулни спазми.

В чаша вода добавете сока от четвърт лимон и една супена лъжица захар, добавете едно кубче лед. Пийте по две чаши от тази напитка, когато сте изнервени.

Безсънието, което е симптом на много нервни разстройства, може да бъде победено с напитка от сока на един лимон, смесен с две чаени лъжички мед.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати