Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за пица

Подходящи подправки за пица

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Пица с ароматни подправки

Босилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на аромата на карамфил или на аромата на индийско орехче.

Нарязаните на ситно листенца пресен босилек се използват за приготвянето на пици, добавят се в сосове за спагети и макарони. Можете да използвате сушен босилек, но пицата става най-вкусна с пресен босилек.

Майораната също е много използвана подправка, когато става въпрос за приготвяне на пица. Още древните римляни са използвали майораната за приготвянето на много ястия.

Майораната подобрява храносмилането и успокоява нервите, тя има много наситен аромат. Майораната е една от най-използваните подправки в италианската кухня.

Майораната се използва много внимателно, тъй като прекаляването с нея може да развали вкуса на пицата и да го направи тръпчив и не особено приятен. Майораната е подходяща за пица с месо, както и за пица с риба и морски дарове.

Писа със сухи подправки

Риганът се използва за приготвянето на много видове пици - зеленчукови, с месо и с риба. Подходящ е и за пици с морски дарове. Добре е да го използвате в прясно състояние, но е допустимо и използването на сух риган.

Черният пипер е сред най-използваните подправки при приготвянето на пици. Черният пипер подобрява храносмилането.

Обикновеният и къдравият магданоз се използват при приготвянето на пици. Те се използват за поръсване на готовата вече пица. Сушеният магданоз няма наситения аромат на прясната подправка.

Но ако се налага да използвате сушен магданоз, добавете го в соса за пицата. Той се съчетава добре както с червен сос на основата на домати, така и с бял майонезен сос.

Сухите подправки при приготвянето на пица най-добре да се добавят в тестото, а пресните подправки се поръсват върху готовото за печене тесто или след това – върху прясно изпечената пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest