gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как сe правят вкусни шницели

Как сe правят вкусни шницели

Как сe правят вкусни шницели

Истинските месни шницели не се правят от кайма, а от цяло парче месо, което се начуква като пържола. Шницелите са любими от векове и са сред основните ястия в европейската кухня.

Един от най-известните шницели е виенският шницел. Шницелът може да се приготви от различни видове месо – пилешко, телешко, пуешко.

Шницелът от кайма не е силно разпространен в европейската кухня. Възможна е направата и на шницел от ситно нарязани зеленчуци, които се оформят като кюфте и се панират в яйце и галета.

За качеството на приготвените шницели е много важно месото, което използвате. Най-вкусни стават шницелите приготвени от месо от телешките бутове или от прясно телешко бонфиле. Вкусни стават и шницелите, приготвени от пилешки или пуешки гърди.

Как сe правят вкусни шницели

Шницелите се различават не само по вида на използваното месо, но и по метода на паниране. Класическите методи за паниране на шницели са френският, при който месото се овалва първо в брашно, после в яйце и се пържи, и виенският – месото се овалва в брашно, после в яйце, после в галета и се пържи в сгорещена мазнина.

В панировката за шницели може да се добавят сусам или подправки по вкус. Друг метод за паниране е да се оваля месото в брашно, да се потопи в смес от сурово яйце и една супена лъжица олио, да се посоли и да се потопи в галета. Панировката се притиска с нож към месото, отново се топва в яйцето и отново в галетата.

В зехтин се добавя малко лимонов сок, сол и черен пипер и се разбива на пяна с вилица. Месото се панира в брашно, потапя се в зехтиновата смес и след това отново в брашно, след което се запържва в сгорещена мазнина.

Много интересен вкус се получава, ако преди панирането потопите месото в смес от яйце и горчица. Готовите шницели се поръсват с пресен лимонов сок. Затова шницелите винаги се сервират с половинка или четвъртинка лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати