Как да си направим италиански макарони

Как да си направим италиански макарони
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Италианските макарони, толкова популярни по цял свят, всъщност се приготвят от специално твърдо зърно, което на вид изглежда малко по-тъмно и лъскаво.

То се отглежда в Южна Италия и се предпочита за приготвянето на макаронените изделия най-вече поради факта, че отделя значително по-малко количество нишесте при варенето.

По този начин италианските макарони запазват своят перфектен вид дори и след като бъдат сварени. За разлика от тях, макаронените изделия, които се продават у нас, много по-лесно се разкашкват при варенето, което после оказва влияние върху начина на тяхното гарниране.

За това, когато варим макароните, трябва да внимаваме и да не ги задържаме прекалено дълго във врящата вода. Ето една чудесна рецепта за италиански макарони, които можете да си приготвите у дома.

Макарони по италиански

Необходими продукти: 500 г макарони, 800 мл отвара от говежди ребра, твърдо сирене /или кашкавал/, готов пикантен сос за макарони /ако не разполагате с такъв можете да използвате доматено пюре/ и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Подсолете отварата от говежди ребра и я сложете на котлона да заври. След това добавете макароните и внимателно разбъркайте с решетъчна лъжица, така че да предотвратите евентуалното им залепване по дъното на съда.

След като макароните се сварят, отцедете ги от костната отвара и ги изсипете в подходящ съд. Залейте ги с готовия пикантен сос и настържете отгоре сирене или кашкавал.

Ако не разполагате с готов сос, тогава можете да използвате доматено пюре. Добавете към него малко вода и го сложете на котлона да заври.

Можете да добавите подправки по ваш вкус. След завирането на доматеното пюре, залейте макароните с него, докато още е горещо. След това настържете сиренето или кашкавала.

Италианците варят макаронените си изделия така, че те да не се сварят напълно, а да останат леко твърди. Това се прави, защото обикновено сосовете, с които се гарнират макароните са горещи и по този начин варенето продължава и по време на гарнирането.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати