Желатинови кремове за торти

Желирана Торта

Ако искате да разнообразите вашето меню като приготвите у дома вкусен и красив сладкиш, можете да си направите торта с желатинов крем. Разбира се, работата с желатин си има своите специфики и ето някои от нещата, които е добре да знаете.

Преди да добавите желатина към крема, трябва да го разтворите в студена вода, като на 10 г желатин добавите една кафена чашка вода и го оставите известно време за да набъбне. След това желатинът отново се разтваря, но този път на водна баня.

Така той придобива вид на прозрачна течност и вече може да бъде добавен към останалите съставки на крема, който приготвяте. Тук ще да ви предложим една чудесна идея за желатинов крем.

Желатинов крем за торта

Необходими продукти: 1 л. прясно мляко, 9 с.л. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 400 г кисело мляко, 4 с.л. желатин, 3 ванилии, 1 пакетче шоколадови пръчици.

Начин на приготвяне: Първоначално пригответе желатина по описания горе начин. След това кипнете млякото и когато е сварено отделете една чашка от него, в която да разтворите брашното и захарта.

Млякото не трябва да бъде много горещо, защото в противен случай брашното ще стане на топки и няма да се разтвори добре. След това внимателно добавете към врящото на котлона мляко, като непрекъснато разбърквате.

Продължете с разбъркването докато кремът не се сгъсти, а след това свалете от огъня и изчакайте да изстине. След като се е охладил достатъчно, можете да добавите към него киселото мляко и разтворения желатин. Не забравяйте отново да разбъркате добре, сместа трябва да бъде много гладка.

Желатиновият крем е вече готов и можете да гарнирате тортата с него. Задължително след това трябва да я поставите в хладилника за няколко часа, за да се стегне желатиновият крем.

В случай, че ви остане от крема, тогава го налейте в подходящи формички или просто малки купички и да го оставете в хладилника. Ще получите чудесен крем, който можете да поднесете като отделен десерт, гарниран със сметана и плодове.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати