Идеи за вкусни и икономични сладкиши

Идеи за вкусни и икономични сладкиши

Ако искате да си приготвите вкъщи нещо сладичко, но без това да утежнява семейния бюджет, ние можем да ви помогнем с някои идеи. Сладките, които ви препоръчваме, могат да се направят без големи усилия, при това те са достатъчно икономични. Но най-важното от всичко е, че са много вкусни.

Вкусни понички

Необходими продукти: 1/3 ч. ч. прясно мляко, 1/3 ч. ч. захар, 1 бр. яйце, 2 с. л. олио, 10 гр. бакпулвер, 1 ванилия, брашно за омесване, олио за пържене, пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват до омесването на средно меко тесто. Тестото се разточва с набрашнена точилка, като кората не бива да надвишава 0.5 см. От разточената кора се изрязват поничките, като формата им може да бъде най-различна.

Преди да ги изпържите в сгорещено олио, изчакайте около 15-20 мин. за да почине тестото. След като ги изпържите, поръсете ги с пудра захар и ги поднесете, докато са още топли.

Идеи за вкусни и икономични сладкиши

Вкусни кифлички с кисело мляко

Необходими продукти: 1 кг брашно, 400 г кисело мляко, 1 ч. л. сода, 3 бр. яйца - отделя се 1 бр. жълтък за намазване, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. олио, сладка плънка - за поръсване - едра кристална захар, орехи, сусамово / слънчогледово /семе.

Начин на приготвяне: Оставете си една чаша брашно, а останалото го пресейте и направете кладенче за омесване на тестото. Разбийте захарта с яйцата /не забравяйте да отделите единият жълтък за намазване/ и добавете към брашното.

Сложете също олиото и киселото мляко, в което предварително сте разтворили лъжичката сода. Омесете тестото, като накрая използвате и отделената чаша брашно. Трябва да се получи тесто със средна твърдост. От него се разточва кора, и се изрязват правоъгълници.

Поставете плънката във всеки правоъгълник и завийте кифличките. Наредете ги в предварително намаслена тавичка. След това ги намажете с отделения за целта жълтък. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 7
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати