Сок от картофи при язва и гастрит

Сок от картофи при язва и гастрит

Пролетта дойде, а точно в този период проблемите с язвата и гастрита се изострят и организмът има нужда от грижи, за да се справи с тях. Болките и повишените стомашни киселини /понякога и още по-лошо – кръвоизливите/, могат да вгорчат напълно живота ви, затова вземете мерки навреме.

Приемът на прясно изцедени сокове от картофи, моркови или червено цвекло са един чудесен начин за подпомагане заздравяването на стомашната лигавица и в никакъв случай тяхното благотворно въздействие не бива да бъде подценявано и пренебрегвано.

Сокът от прясно изцедени картофи е много популярен в народната медицина точно със способността си да лекува тези стомашни заболявания. Как можете да си приготвите подобен „еликсир на здравето“?

Необходими ви са здрави и пресни картофи, които трябва да бъдат добре измити с помощта на твърда четка. Използвайте сапун и вода, като се постараете да ги почистите от всякакви полепнали по повърхността им остатъци от пръст.

След това, без да ги белите, минете картофите през сокоизстисквачка за да отделите сока от месестата им част. Прясно изцеденият сок от картофи трябва да се приема по три пъти на ден, един час преди всяко ядене.

Първоначално започнете с около 60 мл сок /за всяко хранене/, като постепенно увеличавате количеството. В края на лечението то може да достигне до 150–200 мл.

Ако страдате от гастрит, лечението трябва да продължи до 6 седмици, но в случай, че ви мъчи язва, тогава то трябва да бъде удължено до 8 седмици. Разбира се, през това време трябва да спазвате и подходящ хранителен режим.

Пресният сок от картофи не е много вкусен, но затова пък оказва изключително бързо действие върху стомашните здравословни проблеми и много бързо след като започнете лечението вие сами ще се убедите в това. Така че, струва си да опитате, и затова не отлагайте, а започнете още от днес!

5 5
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ella Alanova
Ella Alanova
18.04.2012 13:19
лек без пари, но който не го знае скъпо струва
8
0