Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за пилешко месо

Подходящи подправки за пилешко месо

DesislavaDesislava
Новак
217311
Пилешко с подправки

Подправките са завършъкът на всяко ястие. Пилето е най-разпространената домашна птица по цял свят, като бива приготвена по много разнообразни начини в различните краища на света. Подправките, които са подходящи за пилешко са много и с различен произход. Списъкът е прекалено дълъг, но нека споменем някои от тях.

Черен пипер. Той е една от най-разпространените подправки в европейската кухня и заедно със солта присъства на всяка трапеза. Черния пипер не само придава приятен вкус на ястието, а и подпомага храносмилането и засилва апетита.

Розмарин. Това е подправка, която се използва в традиционната средиземноморска кухня. Подходящ е за пилешко, риба, дивеч, оризови храни и картофи, ястия със зеле, моркови и домати, а също така и за много от сладкарски ястия.

Риган. Той е една от най-използваните подправки в италианската кухня, подходящ е за ястия от пиле, присъства в състава на много сосове и с него сполучливо се подправят множество тестени изделия.

Кимион. Почти не съществува месо, което да не може да бъде овкусено с него. Кимионът е не само чудесна и ароматна подправка, а може би е и една от подправките с най-много лечебни свойства.

Мащерка. Тя е универсална билка, която се използва не само в кулинарията, а и е съставка на много лечебни и козметични продукти. Използва се като подправка за пилешко, супи, сосове и салати.

Бахар. Използва се като подправка при приготвянето на повечето колбаси, присъства в рецептите за пилешко и риба. Бахарът е една от най-използваните подправки в карибската кухня и много често се добавя към сосове за скара и в някои туршии.

Босилек. Подходяща подправка за пилешко като заедно с това е много благотворна при хроничен гастрит и колит.

Избора на подправки, разбира се зависи от индивидуалния вкус на всеки човек. Неоспорим факт е, че правилната комбинация от тях може да придаде неповторим вкус на всяко ястие.

За пилешко се използват също чесън, магданоз, червен и бял пипер, чубрица, къри, джинджифил, индийско орехче и много други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest