Консумацията на вино при високо кръвно

Консумацията на вино при високо кръвно
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Френски изследователи наричат виното „кръвта на живота”. Според редицата изследвания, които те правят виното намалява рисковете за здравето, свързани с високо кръвно налягане. Проучванията установяват, че хората, които консумират редовно и по малко вино, са застраховони в по голяма степен.

Освен ако не сте живели в пещера през последните 50 години, то навярно сте запознати с негативите, които ще се стоварят върху вас при редовната употреба на алкохол. Дори и в малки количества алкохолът убива мозъчните клетки и може да предизвика редица здравословни проблеми.

Оказва се, че това не се отнася на 100 процента за червеното вино. Има изписани многобройни доклади, които обясняват ползите от пиенето му и то особено за сърдечно-съдовата система и кръвното налягане.

Заключенията от всички проучвания и изследвания са единодушни. Червеното вино е лечебна напитка, която може да забави процеса на стареене, да помогне на тялото да се противопоставя на раковите клетки, да намали кръвното налягане, да поддържа имунната система, а не да я потиска като другите алкохолни напитки и има антибактериално действие. С други думи ползите далеч надхвърлят негативите.

Червеното вино разширява кръвоносните съдове, като намалява вероятността те да се увредят. Доказано е също, че консумацията му спомага за увеличаване на добрия холестерол за сметка на лошия. Това е много положителна черта на виното, дори и резултатите да са минимални.

Учените, които работят в тази област твърдят, че червеното вино е естествен антиоксидант, който помага за намаляване на плака по стените на кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

То променя нивата на липидите в кръвта, което пък намалява риска от коронарни сърдечни заболявания. Полифенолите съдържащи се в червеното вино са естествен антиоксидант и понижават нивото на окислените липиди.

Ресвератролът е друга съществена съставка на червеното вино. Той е мощен антиоксидант и намалява лепливостта на кръвните тромбоцити, като помага на кръвоносните съдове да останат гъвкави и отворени.

Всички знаем, че виното има успокояващо действие т.е. можем да го ползваме за анти-стрес лекарство. Една чаша вино отпуска мускулите на тялото, повдига настроението и както се оказа предпазва здравето ви.

Рейтинг

5 1
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
30.09.2014 01:04
А защо след вино ме боли главата. Значи качва кръвното и е опасно. Особено ако имаш предстоящ инсулт.
0
0
Малчо
Малчо
13.04.2015 10:45
Понякога боли глава не от самото вино, а от количеството му :)
3
0
димитър иванов
димитър иванов
26.10.2014 09:31
Колега,главата те боли не от виното,а най-вероятно от многото захар във виното.
6
2
Калчо
Калчо
19.01.2014 16:44
Малко е ,поне 3 литра за вечеря за да сме здрави!
6
0
димитър иванов
димитър иванов
26.10.2014 09:32
А наздраве!
5
0
гошо
гошо
16.02.2013 18:28
по 2 литра вино на вечеря с 3 4 пържоли и кръвното е ок.
3
0
димитър иванов
димитър иванов
26.10.2014 09:34
Гоше земи си салфетка.
3
1