Консумацията на вино при високо кръвно

Консумацията на вино при високо кръвно

Френски изследователи наричат виното „кръвта на живота”. Според редицата изследвания, които те правят виното намалява рисковете за здравето, свързани с високо кръвно налягане. Проучванията установяват, че хората, които консумират редовно и по малко вино, са застраховони в по голяма степен.

Освен ако не сте живели в пещера през последните 50 години, то навярно сте запознати с негативите, които ще се стоварят върху вас при редовната употреба на алкохол. Дори и в малки количества алкохолът убива мозъчните клетки и може да предизвика редица здравословни проблеми.

Оказва се, че това не се отнася на 100 процента за червеното вино. Има изписани многобройни доклади, които обясняват ползите от пиенето му и то особено за сърдечно-съдовата система и кръвното налягане.

Заключенията от всички проучвания и изследвания са единодушни. Червеното вино е лечебна напитка, която може да забави процеса на стареене, да помогне на тялото да се противопоставя на раковите клетки, да намали кръвното налягане, да поддържа имунната система, а не да я потиска като другите алкохолни напитки и има антибактериално действие. С други думи ползите далеч надхвърлят негативите.

Червеното вино разширява кръвоносните съдове, като намалява вероятността те да се увредят. Доказано е също, че консумацията му спомага за увеличаване на добрия холестерол за сметка на лошия. Това е много положителна черта на виното, дори и резултатите да са минимални.

Учените, които работят в тази област твърдят, че червеното вино е естествен антиоксидант, който помага за намаляване на плака по стените на кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

То променя нивата на липидите в кръвта, което пък намалява риска от коронарни сърдечни заболявания. Полифенолите съдържащи се в червеното вино са естествен антиоксидант и понижават нивото на окислените липиди.

Ресвератролът е друга съществена съставка на червеното вино. Той е мощен антиоксидант и намалява лепливостта на кръвните тромбоцити, като помага на кръвоносните съдове да останат гъвкави и отворени.

Всички знаем, че виното има успокояващо действие т.е. можем да го ползваме за анти-стрес лекарство. Една чаша вино отпуска мускулите на тялото, повдига настроението и както се оказа предпазва здравето ви.

Рейтинг

5 1
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
30.09.2014 01:04
А защо след вино ме боли главата. Значи качва кръвното и е опасно. Особено ако имаш предстоящ инсулт.
0
0
Малчо
Малчо
13.04.2015 10:45
Понякога боли глава не от самото вино, а от количеството му :)
3
0
димитър иванов
димитър иванов
26.10.2014 09:31
Колега,главата те боли не от виното,а най-вероятно от многото захар във виното.
5
2
Калчо
Калчо
19.01.2014 16:44
Малко е ,поне 3 литра за вечеря за да сме здрави!
5
0
димитър иванов
димитър иванов
26.10.2014 09:32
А наздраве!
4
0
гошо
гошо
16.02.2013 18:28
по 2 литра вино на вечеря с 3 4 пържоли и кръвното е ок.
3
0
димитър иванов
димитър иванов
26.10.2014 09:34
Гоше земи си салфетка.
3
1