gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Купуваме и ядем все повече храни

Купуваме и ядем все повече храни

Купуваме и ядем все повече храни

Сякаш незасегнат от световната криза остана единствено хранителният бранш. Няма как да не ви направи впечатление, че докато все повече малки фирми или пък магазини за дрехи и студия затварят врати, разрастването на хранителните вериги става все по-осезаемо и мащабно.

Самият министър на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обяви, че Сектор Земеделие не е засегнат от кризата и дори нещо повече – хранителният бранш е обречен на успех и все по-големи печалби в дългосрочна перспектива.

Купуваме и ядем все повече храни

Продоволственият сектор ще е все по-печеливш, защото населението непрекъснато се увеличава, в резултат на което хората купуват все повече хранителни стоки и се консумират все по-големи количества храна в световен план.

Това обяви самият министър д-р Мирослав Найденов при откриването на Международната стопанска изложба „АГРА 2012” в град Пловдив. Родният пазар не изостава от тази тенденция.

Той допълни, че за земеделските производители се очертават по-добри дни с новата Обща селскостопанска политика след 2014 г.

Незасегнат остана обаче въпросът за качеството на храната, която българинът купува и дали по-големите производствени количества, не са за сметка именно на качеството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати