Подходящи подправки за картофи

Подходящи подправки за картофи

Пържените картофи могат да придобият много по-приятен вкус ако използвате подправки, с които да ги овкусите. Подходящи са подправките розмарин, кимион, индийско орехче, магданоз.

Ако използвате свежа зеленина, трябва да я добавите, след като картофите са готови и са поизстинали. Ако предпочитате сушена, тя се слага веднага.

Белият пипер е по-лека подправка от черния пипер и е много подходящ за печени, варени и задушени, както и за пържени картофи. Могат да се използват и листата за овкусяване на картофени супи.

Ако искате да овкусите зеленчукова супа с картофи, използвайте стрък розмарин. Сложете го съвсем накрая, оставете за около 5-6 минути и после го извадете, защото иначе супата може да получи леко горчив вкус.

Подходящи подправки за картофи

За приготвяне на гарнитура от картофи подходящи подправки са лук, черен пипер, магданоз, майорана, босилек, копър, дафинов лист.

За приготвяне на ястия с пържени картофи използвайте лук, черен пипер, майорана, кимион, босилек. За приготвяне на картофено пюре - лук, черен пипер, индийско орехче, магданоз или свежи подправки на вкус.

Вкусът на картофите се засилва от много подправки – копър, босилек, зелен лук, чесън, мащерка, магданоз, розмарин, естрагон и др. Същият ефект оказват и мазнините – зехтин и олио, сметана и мляко.

Розмаринът е много подходящ и за приготвянето на млади картофи. Първо ги нарежете на парчета колкото една хапка, сложете ги в тава и залейте със зехтин.

Подправете със свеж или сушен розмарин, осолете с кристали морска сол и разбъркайте. Печете около 20 минути, като разбърквате от време на време.

Можете да използвате ястието като топла гарнитура за месо, като основно постно ястие или в студен вид е подходящо за пикник или прием на открито.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати