Храни без или с малко въглехидрати

Храни без или с малко въглехидрати

Ако искате да ограничите приема на въглехидрати, предлагаме ви да видите някои храни които не съдържат въглехидрати или пък имат малки количества.

Повечето от месата не съдържат въглехидрати, когато са в суров вид. Поддържайте нивото на мазнини в организма си в нормални граници, като избягвате пържените меса, а заложите на вареното месо или месото на грил.

Марулите, гъбите, целината, спанакът, репичките, броколите спадат към зеленчуците, които не съдържат въглехидрати, но не всички зеленчуци са бедни на въглехидрати.

Освен, че водата е жизненоважна за живота, тя не съдържа никакви въглехидрати. Пийте много вода и ще поддържате тялото си хидратирано и жизнено.

Ядките и яйцата, рибата и морските деликатеси, млечните изделия също са нисковъглехидратни храни.

Храни без или с малко въглехидрати

За да поддържате хормона инсулин в нормата е достатъчно да консумирате от 0.9 до 1.1 г въглехидрати за килограм от теглото ви. Можете да си ги набавите от хляб и изделията му, оризови изделия, зърнени храни, грах, картофи, овесени ядки.

Ако изчислявате дневния си прием на калории ще знаете от колко мазнини се нуждаете, за да понижавате теглото си плавно и с постоянен резултат.

Хората с диабет имат нарушения във въглехидратната обмяна. Приемът на високо въглехидратни храни при тях ще предизвика рязко покачване на кръвната захар.

При подходящо направен избор на храни може да се намали повишаването на захарта. Тези храни съдържат бавни въглехидрати, които се намират в бобовите храни, плодовете, прясното мляко, картофите, пълнозърнестия хляб.

Именно те повишават кръвната захар бавно и умерено и са много подходящи за диабетици. Даже е препоръчително консумацията им да бъде 55% от дневното меню. Храните с бързи въглехидрати като бонбони, мед и захар могат да се приемат само в случаи на по-голямо физическо натоварване и хипогликемия.

Ако не сте диабетици и сте решили да отслабвате с ниско въглехидратни храни, знайте, че не бива да спазвате този режим прекалено дълго време. Ако 8 седмици сте на този режим след това е хубаво да преминете на балансирано хранене.

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Доволен
Доволен
13.11.2012 19:09
Много полезни статии има в този сайт, супер !
4
0