Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни ястия по време на Коледните пости

Вкусни ястия по време на Коледните пости

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
2 от 3 Снимки

Салата от нахут


Необходими продукти: 2 стъбла целина, 1 лимон, 1 чаша сварен нахут, 1 малка консерва царевица, 1 чаена лъжичка горчица, 2 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
Стъблата на целината се нарязват на тънко по диагонал. Лимонът се изстисква и от сока му се приготвя дресинг за салатата, като се добави зехтинът, горчицата и подправките. Целината, царевицата и нахутът се смесват в купа, заливат се с дресинга и се сервират.

Започват Коледните пости (за тези, които са решили да се лишат богоугодно от месо), но това не значи, че храната ви трябва да е еднообразна и скучна. Можете да зарадвате близките си с вкусни ястия без животински продукти. Бобовите култури са богати на растителни белтъчини и засищат бързо.

По време на пости гответе ястия с кафяв или див ориз, овесени ядки, които съчетавайте със зеленчуци. Салатата от кафяв ориз и печени чушки е лесна за приготвяне и засищаща.

Влагайте в салатите си и различни ядки като орехи, бадеми, кедрови ядки и не пренебрегвайте семената (сусам, лен, мак), които е най-добре да накиснете първо в гореща вода, за да набъбнат, или да ги смелите в мелачка за кафе - това помага за по-пълноценното им усвояване от организма.

За Коледния пост сме приготвили ви 3 постни рецепти, които може да приготвите с продукти от шкафа, но които ще ви изненадат с апетитния си вкус и ще ви заситят. Разгледайте галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати