Да сготвим вкусно за вечеря
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да сготвим вкусно за вечеря

Да сготвим вкусно за вечеря

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Да сготвим вкусно за вечеря
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
Виж ››

Вкусни ястия за вечеря са тези, които са приготвени с много продукти и с любов, без да се използват полуфабрикати. Вижте нашите идеи:

Телешко месо с моркови и лук

Необходими продукти: половин килограм телешко месо, 30 милилитра оцет, 5 моркова, 2 глави лук, 3 скилидки чесън. Месото се измива, изрязват се жилите, замразява се и се настъргва на едро ренде. Залива се с оцет, мачка се с ръце и се омесва в стегната топка. Оставя се в хладилника за два часа.

Морковите се почистват, подсушават се и се нарязват на тънки кръгчета. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, чесънът се изтисква с преса. Всички зеленчуци се смесват, слагат се в тенджера и се покриват с капак, оставят се за два часа в хладилника заедно с месото.

След като изтекат двата часа, месото се разбърква със зеленчуците, соли се и се подправя по вкус. След това се задушава в зехтин. Още по-вкусно става ако сложите и няколко маслинки в ястието. Те усилват вкуса на месото.

Да сготвим вкусно за вечеря

Токсанско рагу

Необходими продукти: 500 грама телешко месо, 50 грама свинско месо, 2 супени лъжици брашно, 1 морков, 1 глава лук, 50 грама корен от целина, 9 скилидки чесън, половин люта чушка, 500 грама млени домати, щипка розмарин, 200 милилитра червено вино, 4 филии бял хляб, сол и черен пипер на вкус, 4 супени лъжици зехтин.

Зеленчуците се почистват и се нарязват на ситно, без чесъна. Всички зеленчуци се запържват в две супени лъжици зехтин, като се разбъркват, на бавен огън в продължение на десет минути.

Телешкото и свинското месо се нарязват на кубчета със страна около четири сантиметра. Парченцата месо се овалват в брашно, добавят се към зеленчуците и се задушават пет минути.

Добавят се доматите, розмаринът и седем скилидки чесън. След десет минути се добавя виното и се увеличава огънят, докато виното не се изпари. Добавя се топла вода така, че да покрие напълно месото, и се кипва.

Намалява се огънят и се готви под капак два часа. Добавя се гореща вода, ако не е достатъчно. Накрая се добавя солта и черният пипер.

Хлябът се натърква с останалите две скилидки чесън и се запържва в останалия зехтин до златисто. Рагуто се сервира със запържения хляб и салата от домати.

Много вкусно се получават крилца с медена глазура. Необходими продукти: 800 грама крилца, соев сос и мед на вкус, малко олио. Крилцата се поливат обилно със соев сос, поливат се и с мед и се разбъркват. Пържат се в олио, като се добавя към олиото медът и соевият сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати