gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави уасаби

Как се прави уасаби

Как се прави уасаби

Уасаби е растение, произлизащо от Япония. Културата уасаби се отглежда също и в тихоокеанския северозапад на САЩ и Канада. Настърганият корен на уасаби има вкус, който може да се определи като кръстоска между хрян и горчица.

Голяма част от продаваната в магазините уасаби паста всъщност е направена от горчица и хрян, тонирани с хранителен оцветител със зелен цвят. Уасаби се прави много лесно, независимо дали се използва такъв на прах, или корена на растението. Можете да си купите и готова паста от повечето азиатски пазари, но приготвянето му е много лесно и спокойно може да си го направите в къщи. Домашно направеното уасаби е много по свежо от това, което можете да си закупите от пазарите и със сигурност ще ви осигури едно приятно докосване до японската кухня.

Уасаби е добавка към много ястия, която има поразително зелен цвят. Яде се главно със суши и други азиатски ястя използва се и като съставка в някои сосове, като добавя топлина и вкус на всяко блюдо. Приготвянето на уасаби е лесно.

1. Ако сте от щастливците, които могат да си намерят корен от това растение, то трябва да го изчистите добре след което да го настържете на фино ренде в дълбок съд. Когато се справите с тази задача, оформете настърганото растение на топка и оставете да престои за десетина минути-това ще засили неговият вкус. Ето така ще имате едно домашно приготвено уасаби.

2. Ако ще използвате уасаби на прах направете следното. Смесете равни количества от праха с вода, като използвате мерителна каничка. Размесете добре до получаването на гъста и хомогенна паста.

3 Ако пък нямате уасаби корен или на прах, просто размесете равни части горчица и хрян като към тях добавете зелен оцветител до постигане на желания цвят, ако е необходимо можете да прибавите и малко вода.

Усаби се консумира почти веднага след приготвянето му, защото ако престои по-дълго то губи своя вкус. Но ако все пак ви се наложи да го съхраните, добавете малко количество зехтин към сместа и разбъркайте добре.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати