Консумация на алкохол при разделно хранене

Консумация на алкохол при разделно хранене
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-30%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Най-важното, което трябва да знаем за алкохола е, че той ни осигурява „празни” калории. Какво означава това? В един грам алкохол се съдържат седем калории, за разлика от въглехидратите и белтъчините където те са едва четири, а при мазнините девет.

„Празни” са понеже алкохолът не осигурява почти никакви микронутриенти. Освен това при разграждането му тялото почти не гори калории, за разлика от белтъчините, при които се получава отрицателен енергиен резултат (гориш повече калории по време на разграждането им, отколкото поемаш с тях).

Когато сте решили да се отдадете на алкохолна вечер, най-добре е да се нахранитe преди това само с белтъчини и зеленчуци. Съветите, които дават за поглъщане на мазнини, които да възпрепятстват бързото усвояване на алкохола могат да изиграят лоша шега на фигурата ви.

Да вярно е, че мазнините поемат, но големите енергийни дози, които ще ви натрапи алкохолът ще забавят метаболизъма ви и ще повиши нивото на складираните в мастните депа вещества. Постарайте се да сведете въглехидратите до минимум, защото комбинацията въглехидрати плюс алкохол е чудесна за получаване на бирено коремче.

По запознатите знаят, че в основата на разделното хранене стоят киселинно образуващите и алкално образуващите храни. PH на кръвта трябва да бъде леко алкално 7.35-7.45, ако то е под или над тези норми, то това е симптом на някакво заболяване.

Здравословната диета трябва да се състои от 60 процента алкално образуващи храни и 40 процента киселинно образуващи храни.

Като цяло алкално образуващите храни включват повече плодове, зелените зеленчуци, грах, боб, леща, подправки, билки, семената и ядките.

Киселинно образуващите са месо, риба, домашни птици, яйца, зърнени храни и алкохолът. Алкохолните напитки, които са позволени при разделното хранене са както следва:

Сухи бели и червени вина. Тях можете да консумирате с храните от първа група като месо, риба, сирене, кашкавал, яйца, прясно мляко, плодове, майонеза, ябълков оцет, лимон и олио.

Водка, ракия, джин и уиски. Тях можете да смесвате с храните от втора група като всички видове ядки (освен фъстъци), олио, жълтъци, зехтин, сметана, масло, всички видове зеленчуци (без картофи), трици, семена и заместители на захарта.

Бира. Тя е позволена при храните от трета група като овесени ядки, брашно, черен хляб, ориз, ръж, жито, картофи, стафиди, круши, смокини, по малко прясно и кисело мляко, пресен доматен сок, зехтин, олио и мед в ограничени количества.

Рейтинг

5 1
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати