gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Колко време се съхранява месо във фризера

Колко време се съхранява месо във фризера

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
5651648k
Колко време се съхранява месо във фризера
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.
Виж ››

Месото и месните продукти могат да се съхраняват както в хладилник, така и във фризер. Когато замразяваме месото във фризер можем да го консумираме и след по-дълъг период от препоръчания, но това все пак би се отразило на вкусовите качества на месото.

Много важен момент при замразяването на месото е бързото му слагане на ниска температура. Така образуваните в него кристали ще бъдат по-малко и разрушенията в мускулната тъкан не са големи.

Срокът на годност на изделията от месо зависи от начина, по който те са приготвени – чрез варене, опушване, печене, мелене, сушене и други.

Хубаво е преди да се постави във фризер прясното месо да се разопакова от опаковката си и да се постави в торбички за фризер.

Телешко и свинско месо за печене могат да се съхраняват от 6 месеца до една година. Месо за печене на скара също може да стои във фризер до година. Мляното месо до 4 месеца, а наденичките от 1 до 2 месеца.

Когато искате да замразявате месо, трябва да знаете, че то трябва да бъде добре обезкървавено и почистено.

Колко време се съхранява месо във фризера

Ако трябва да приберете голямо количество месо първо трябва да включите фризера на максимална мощност и се постарайте да не слагате месото наведнъж, а на няколко партиди.

Това е така защото, ако сложите голямо количество месо накуп, то няма да успее да се замрази правилно. Не тъпчете пликовете много, защото после все пак трябва да ги вадите.

Обработените меса могат да престояват много по-малко време във фризера. Шунката, беконът, кренвирши и пушени колбаси, сухи колбаси и сурово пушени колбаси могат да издържат от 1 до 2 месеца.

Срокът на съхранение на птици е 12 месеца. Тях можете да замразявате цели или на порции, зависимост от това, което имате.

Постарайте се да изкарате изцяло въздуха от полиетиленовото пликче, в което ще замразявате птицата и да я замразите възможно най-бързо. Под действието на леда костите на птиците, които се съхраняват повече от три месеца могат да потъмнеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати