Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Идеи за домашни Великденски ястия

Идеи за домашни Великденски ястия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Великденски ястия

Вижте нашите предложения за примерни ястия на празничната Великденска трапеза.

Великденска супа от коприва

Необходими продукти: 300 г коприва, 1 домат, 5 стръка пресен лук, 1 морков, 4 яйца, 2 ч.ч. настъргано сирене, ½ ч.л. сол, 4-5 стръка копър, 1 с.л. краве масло.

Начин на приготвяне: Измийте копривата и почистете стръковете лук. Нарежете на ситно изцедените листа коприва, а лукът нарежете на колелца.

Зелена Супа

Доматът се настъргва на ренде, а морковът се нарязва на кръгчета. В подходяща тенджерата изсипете зеленчуците без настъргания домат. Налейте 5 – 6 ч.ч. вода. Похлупете и сложете да ври, а когато заври намалете котлона.

Необходими са приблизително 30 минути варене. След това добавете солта и кравето масло. Супата се сварява за още 30 минути. Накрая я поръсете със ситно нарязаният копър. Добавете настърганото сирене и яйцата, които също трябва да се настържат. Разбъркайте много добре и поднесете докато е топла.

Следващото ни предложение е за страхотни великденски гъбки.

Необходими продукти: 7 яйца, 7 доматчета, които са малко по-големи от яйце, 1 с.л. майонеза, 1 маруля.

Начин на приготвяне: Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени. Отрежете леко капачетата им откъм острата страна на яйцето. Резнете капачетата и на доматите, леко ги издълбайте от месото и ги оставете засега настрани.

Агнешко с Гъби

Вземете подходяща чиния и я поръсете със зехтин. Отгоре аранжирайте с листата на марулята. Върху листата сложете яйцата, а върху тях като шапчици нахлупете доматите. С майонезата направете малки точици върху доматчетата.

Третото ни предложение е традиционно свързано с агнешкото. Това е великденско ароматно агнешко месо с гъби.

Необходими продукти: 1, 5 кг агнешко месо, 4-5 гъби печурки, 3-4 с.л. олио, 10 зърна черен пипер, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. куркума, по 1 щипка мащерка и майорана, 1 ч.л. чесън на прах, 1 клонка девесил, който е нарязан, джоджен.

Начин на приготвяне: Направете смес от размитото брашно с вода и подправките. Нарежете месото на порции и го оваляйте в тази смес. Наредете го в подходяща тава, поръсете с олио и долейте 1-2 чаши вода.

Покрийте с фолио и печете на 180 градуса. След около 1 час и 40 мин. добавете нарязаните печурки и печете още 30 минути. Махнете фолиото и запечете за около 10 минути до почервеняване. Сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest