Иновативна марка образова хората за силата на здравата храна

Иновативна марка образова хората за силата на здравата храна

Интернетът е изпълнен с множество сайтове които ни учат как да се храним рационално. За съжаление повечето хора просто ги четат и живеят с мисълта, че проблемът им със затлъстяването идва от гените или недостатъчното движение. Малцина обаче се замислят, че наднорменото тегло в много случаи е следствие на некачествения състав на храната, която ядем.

Казвайки затлъстяване, всеки втори се сеща за САЩ или Англия, а замисляли ли сте се, че и България попада в критичната графа и че всяко пето българче страда от наднормено тегло?

Изводът е, че количественото натрупване на евтина и пълна с консерванти храна, води до качественото изменение не само на фигурата, но и на здравето. Истината е, че пред нас стои глобален проблем, който само обществото може да реши с помощта на неговата вяра, но и на експерти по храните, които да бъдат негови водачи.

Безбройните Е-та, подправените с вредни мазнини и захари храни оформят ужасната реалност. Каква е тя...?

На първо място болестите свързани с хранителния режим. Те са най-големият убиец на възрастни и деца. Хиляди хора в страни катo САЩ, Мексико, Австралия, Германия, Индия, Китай, Англия и България, имат проблеми със затлъстяването и лошото здраве на тяхното население. Затлъстяването и свързаните с храната болести нараняват и убиват цели семейства. Бързата храна като вирус превзема целия свят и причинява вреди на глобално ниво.

Преди 20-30 години храната е била местна и прясна, сега е преработена и пълна с всякакви добавки и допълнителни съставки с неясен произход.

Вследствие не само порциите, но и етикетите се превръщат в огромен проблем. Написаното няма нищо общо с произведеното, няма контрол, индустрията сама се следи, а хората й се подчиняват.

Не може да казваме, че нещо е диетично, при положение, че съдържа толкова много захар и мазнини. "Диетичната" кола не неутрализира вредното действие на тежкия хамбургер, който унищожава сърцата и черните дробове на хората.

Иновативна марка образова хората за силата на здравата храна

Необходимо е да се постигне баланс и това ще се случи, ако има достатъчно хора, които познават храната в този бизнес. Защото, ако не си експерт в храната и нямаш бюджет, не можеш да си креативен, не можеш да жонглираш и да предлагаш разнообразие и качество.

За съжаление в днешно време се купуват евтини боклуци. Храната, която децата консумират е бърза, преработена, няма пресни съставки в нея и с много добавки и Е-та.

Това, което ХРАНА ОТ КЛАСА цели да постигне е да се грижим за себе си и да обучаваме децата си, да знят какви за зеленчуците, кои са пресните и здрави храни, които са по-вкусни от сладкишите и бургерите.

Замислете се, че дори млякото вече не е достатъчно добро. Грешна практика е да се слагат в него много аромати, оцветители, захар, за да накарат децата да го пият. Няма нужда да споменаваме какви огромни количества захар се поемат от децата заради карамелизирани ябълки или плодово мляко.

ХРАНА ОТ КЛАСА е марката, която иска да изгради културата на храненето в обществото ни, за да може тя да се препредава. Новата марка храна ще се грижи винаги да има добри, пресни продукти от надеждни производители и ще извърши революция като научи всички да преминат от хранене с боклуци към истинската и здрава храна!

Налице са експерти, които идентифицират болезнените точки в хранителния бизнес и са намерени необходимите ресурси, благодарение на които можем да се грижим за себе си. Най-важното е да вярваме твърдо, че силата на храната заема основно място в домовете ни и ни свързва с най-доброто от живота.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати