Какво да сготвим за Великден

Великден

Великден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти.

Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене

Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино, 300 г гъби, 2 ч.л. горчица, по 2 клонки девесил и джоджен, сол, червен и черен пипер.

Начин на приготвяне: Нарежете месото и го поръсете с подправките. Натрийте го с горчица и го оставете да престои на хладно за 2 часа. Нарежете гъбите и ги смесете с месото. Сложете всичко в плик за печене, добавете червеното вино и затворете плика. Надупчете го на няколко места и печете в загрята фурна.

Великденско агнешко

Чорба от агнешки дреболии

Необходими продукти: 500 г дреболии, 5 с.л. растително масло, 100 г лук, 1 яйце, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, сол и джоджен.

Начин на приготвяне: Дреболиите се измиват много добре, попарват се с вряща вода и се нарязват на ситно. Преместете ги в подходяща тенджера и ги залейте със 6 ч.ч. гореща вода. Варете на тих огън. Задушете нарязаният лук в мазнината, поръсете с червения пипер и добавете към врящите дреболии. Посолете и продължете да варите. Застройте с разбитото яйце и поръсете с джоджен и магданоз.

Пиле

Ако не сте почитатели на агнешкото месо вижте тази рецепта за пълнено пиле със ориз и стафиди.

Необходими продукти: 1 пиле, 1/3 ч.ч. ориз, 2 с.л. къри, 1 жълтък, 50 г стафиди, по 50 г сушени вишни, моркови, чушки, лук и масло, 1 ч.л. захар, сол, магданоз и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Пилето се почиства, посолява се и се поръсва с къри от вътрешната страна. Пригответе бульон от морковите, чушките и лука. Сварете оризът в приготвения бульон. Смесете захарта, жълтъка, черния пипер, стафидите и вишните и добавете малко къри. Прибавете свареният и изцеден ориз и магданозът, нарязан на ситно.

Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте. Разтопете малко масло, добавете сол и къри и намажете пилето отвън. Увийте го с фолио и печете на предварително загрята на 250 градуса фурна за 1 час. Махнете фолиото и печете още 10 минути до зачервяване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати