Съвети за използване на готварско фолио

Месо във Фолио

Готварското фолио е нещо, което се намира в кухнята на всеки. То може да намери приложение на почти навсякъде и най-вече в кухнята. Готварското фолио ще ви е полезно както за барбекюто в задния двор, така и за пикник в планината. Ако го използваш, то може да ти спести доста главоболия в кухнята.

Как да използваме готварското фолио?

1. Използвайте готварското фолио за покриване, при готвене във фурната.

2. Използвайте го на скарата, когато готвите храни, които не искате да бъдат прекалено запечени или загорели. Можете да завивате в него парчета месо или риба и така да ги поставяте на скарата, тъй като фолиото е проводник на топлина.

3. Когато сте приготвили някакво ястие или месо, след като го извадите от фурната можете да го покриете с готварско фолио, за да го запазите топло и ароматно.

4. Покривайте по време на готвене с него ястия и питки, за да ги предпазите от прекалено запичане.

Алуминиево Фолио

5. С готварско фолио можете да покривате торти или сладкарски изделия, преди да ги приберете в хладилника. Така ще ги запазите по-свежи и ще ги предпазите от поемането на други миризми от хладилника.

6. Смачкайте едно парче готварско фолио и го използвайте за почистване на скарата или барбекюто.

7. Поставете парче готварско фолио, когато гладите дреха която е от деликатна материя и дръжте ютията на сантиметър от нея. Гънките ще изчезнат, а дрехата ще бъде предпазена от залепване върху ютията.

8. Ако отделите внимателно готварското фолио от тавата след като сте сготвили и то остане цяло, можете да го използвате повторно при следващото готвене.

9. Алуминиевото фолио може да се рециклира.

10. Използвайте го при печене на пещ, това ще ви даде гаранция, че няма да изгорите пуйката, прасенцето или агнето.

11. Друго негово приложение е при печенето на зеленчуци. Когато искате да си изпечете цял картоф например, можете да го обелите и увиете във фолио, преди да го сложите във фурната.

Рейтинг

5 5
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати