Идеи за панирани хапки

Панирани Ябълки

Панирани хапки могат да се правят не само от месо и от риба, но също така от плодове и зеленчуци. Много вкусни са панираните ябълкови хапки, те са идеален десерт за деца и възрастни.

Обелете четири ябълки, отстранете сърцевината, нарежете на кръгчета с дебелина един сантиметър или на четвъртинки, които разрежете на тънки резенчета с дебелина не повече от един сантиметър.

Оставете да престоят половин час в смес от петдесет милилитра коняк или ром и 20 грама захар. След това потопете резенчетата в панировка от 150 грама брашно, 1 яйце, щипка сол, 150 мл бира, 1 супена лъжица олио. Пържете пет минути в силно загрята мазнина.

Отцедете ябълковите резенчета върху хартия, поръсете с пудра захар и сервирайте топли.

Вкусни стават лучените кръгчета. Нарежете на тънки колелца няколко глави лук. Оваляйте ги в брашно, в което сте добавили щипка сол и щипка млян бял пипер, и запържете около четири минути.

Панирани Банани

Вкусен десерт са панираните вишни или череши. Необходими са 500 грама едри вишни или череши. Махат се костилките, плодовете се набучват върху тънки дървени шишчета.

Потапят се в смес от от 100 грама брашно, 1 жълтък, щипка сол, 150 мл прясно мляко, 1 чаена лъжичка олио. Пържат се около пет минути, поръсват се с пудра захар и се сервират горещи.

Перфектен десерт са и панираните бананови хапки. Необходими са четири зрели банана, 4 супени лъжици лимонов сок, 1 яйце, 100 грама захар, 125 грама брашно, половин чаша бира. Освен това – 4 супени лъжици захар и 2 чаени лъжички канела.

Бананите се обелват, нарязват се на три части напречно и се напръскват с лимонов сок. Яйцето се разбива със захарта и като се добавят на малки порции брашното и бирата, се разбива до пяна. Сместа престоява десет минути. Всяко парченце банан се потапя в панировката и се пържи в загрята мазнина.

Вадят се от мазнината, отцеждат се върху хартия и в това време се смесва захарта и канелата. С тази смес се поръсват банановите резенчета. Може да се сервира с бита сметана.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати