Чайове и отвари за успокоение на нервите
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чайове и отвари за успокоение на нервите

Чайове и отвари за успокоение на нервите

Чайове и отвари за успокоение на нервите
Преносима помощна бамбукова маса-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
56.00 лв.
Виж ››

Билките могат да бъдат много ефикасни и то за най-различни болежки и проблеми - проблеми с нервите, бодежи в сърцето, пречистване на организма изцяло.

Има няколко растения, които влияят на нервната система и под формата на чайове или отвари биха могли да помогнат на хора, които имат проблеми.

Жълт кантарион – изключително разпространен точно за този вид проблеми. Жълтият кантарион съдържа хиперицин. Тази билка може да помогне много успешно на хора в леки депресии. Ако имате проблеми с настроенията, чувствате се потиснати – това е правилната билка. Ще ви помогне, стига да си правите чай редовно.

Лайка – друго растение, известно със силно успокояващото си свойство. Лайката съдържа специални ензими, които успокояват човек, при постоянна употреба нервността намалява значително.

Маточина – чаят от маточина е подходящ не само за неврози, върши чудесна работа и при хора с нарушен сън и мигрена.

Чайове и отвари за успокоение на нервите

Дилянка – или по известна като валериан. От тази билка се използва само коренището. Успокоява нервната система и е много ефикасна при проблеми с безсънието.

Върбинка – също много ефикасна при леки нервни разтройства. Много хора смятат, че върбинката е само красиво цвете, но тя също има своите лечебни свойства.

Чаят от мента успокоява и помага при главоболие. Много е приятен на вкус, дори и без подсладители.

Други билки, които също са известни с успокоителните си свойства и могат много успешно да ни помогнат, са глог, хмел, дяволска уста. Не е задължително да се пият всяка по отделно - може да се смесват – например комбинацията от маточина и мента е много вкусна и освежаваща.

Няма нужда от таблетки и хапчета. Природата за пореден път ни доказва, че може да ни бъде истински полезна, стига да знаем как да я използваме и как да се грижим за нея.

Всяка билка има своето значение и може да ни помогне, но, за да стане това възможно, е необходимо повече постоянство, отколкото при медикаментите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 6
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати