Вреди от прясното мляко

Прясно Мляко
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
32.00 лв.
Виж ››

Какви са някои от проблемите с млякото?

Производство: По-голямата част от млякото в днешно време се добива от животни, които са стимулирани да произвеждат мляко с помощта на хормони. Животните се хранят с търговска цел, с храни, които могат да включват сено, зърно, картон, дървени стърготини, те редовно се инжектират и с антибиотици.

С помощта на генното инженерство при млечните крави, се увеличава производството на мляко от 15 до 25 процента. Това е добре за земеделските производители, но лошо за животните, които са по-податливи на инфекции. Тези инфекции се лекуват с големи количества антибиотици, които след това се отделят в млякото.

Преработка: Млякото е естествено стерилно, когато излиза от тялото на млекодайното животно, но веднага след като то влиза в контакт с въздуха, бактериите започват да растат бързо в него.

Пастьоризирането е процес, който убива бактериите, присъстващи до този момент в млякото, обаче това което повечето от нас забравят, е, че всички тези мъртви бактерии все още плуват в млякото.

Нови живи бактерии продължават да се разпространяват малко след това в него. Пастьоризацията също може да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото.

Хомогенизация разбива глобулите млечна мазнина, така че мазнините смесва в целия този процес и се свързват с втвърдяването на артериите. Добавянето на витамини А и D може да предизвика проблеми, свързани с хипервитаминоза, това е добре известно, че тези два мастноразтворими витамини причиняват токсични реакции, когато се използва в по-големи количества.

В действителност, витамин D насърчава калцификацията и поет с млякото може да причини сериозно увреждане на бъбреците. Има стотици научни статии, които показват вредните ефекти на добавен витамин D, сред тези ефекти са камъни в бъбреците и пикочните камъни, хиперхолестеролемия, както и увреждане на очите.

Мляко

Идиопатична хиперкалциемия се появи през 1950, след като мляко започна да се обогатява с ергостерол, това води до изключително високи нива на калций в кръвта, често придружени от повишени нива на холестерол в кръвта.

Последствията от това, могат да бъдат тежка умствена изостаналост, поради ненормално развитие на костите на главата и лицето; необратимо увреждане на сърцето и кръвоносната система, поради отлагане на костна материя в тези тъкани и генерализирана атеросклероза на ранна детска възраст, което може да доведе до лека или тежка умствена изостаналост. Има доказателства, че това състояние може да се развива в утробата, защото майката получава повече добавки с D2.

Ветеринарно-санитарните условия и ефекти: алергиите към мляко и млечните продукти са изключително често срещани и в резултат на това ние страдаме от умора или поведенчески проблеми.

Консумация на млечни продукти е свързан с течащ нос, чести настинки, бронхити, ушни инфекции, които са с наднормено тегло, храносмилателната дистрес, чревни разстройства, и огнища по кожата. В допълнение консумацията на мляко, влошава астмата и дихателните нарушения.

Виновникът не са мазнините, нито протеините, а толкова ниското съдържание на мазнини в обезмаслените продукти. В действителност, по-високо съдържание на млечни мазнини в диетата могат да бъдат полезни за деца с неврологични проблеми (диета с 80% от тези мазнини е полезно за деца, с гърчове).

Откъде тогава да си набавим калций? Отговорът на този въпрос е съвсем прост. Листните и тъмно зелените зеленчуци са отличен източник. Други хранителни източници на калций, както и допълнителни минерали, включват боб, ядки, морски зеленчуци, и сусамени семена. За тези, които не са вегетарианци, калций се намери в цялата риба с кости като сардина и меките рачешки черупки.

За добро хранене, без млечни продукти, можете да включите прясно нарязан магданоз, при всяко хранене или винаги да имате нещо тъмно зелено на масата, включително броколи, зеле, рукола, или кресон, използвайте боба редовно, пилешкото, телешкото или рибни кости, за да се запаситите с този витамин. Добавете също морски зеленчуци, печен и смлян сусам, ориз или ечемик, подправки и други.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Изпрати
Костадин
Костадин
27.03.2013 15:26
Можете ли да ми кажете, от кой пръст си я изсмукахте тази статия? Някои неща сами по себе си са верни, но цялата статия е пълно безумие. Веганите, които дрънкат, че млякото отнемало калция от костите, може ли да ми отговорят на един въпрос? Откакто се помня консумирам мляко и млечни продукти, ако млякото отнемаше калция, трябваше да съм в гипсово корито в момента. А аз не съм, как така? Нещо повече, през 28-годишния си живот никога не съм чупил кост в тялото си.
5
0
Jikito
Jikito
27.03.2013 15:22
Авторът май е виждал мляко само на щандовете в големите вериги!За негово сведение аз съм пил мляко от бакърчето до преди година-две!200см без 5, на 105кг съм и не знам откъде се влиза в болница!По-голяма простотия не бях чел във виртуалното пространство!
3
0
тенко
тенко
13.10.2014 04:21
що за глупост е ( вреда от млякото) това.
0
0
Иван
Иван
27.03.2013 15:21
Пиите Кока Кола тогава!!! Откачалки, че и има такива които ви се връзват на статиите.
5
0
Иван
Иван
27.03.2013 15:15
Понякога пишете и публикувате откровени глупости. Че в магазините млякото е пълна химия е едни, ама за натуралното да ми казвате, че е едва ли не отровно бая ви хлопа дъската.
4
0
Lil
Lil
26.03.2013 17:43
Статията е пълна глупост!
Наистина ли мислите,че прясното мляко е вредно?
Баба ми е на 92 години и редовно пие прясно мляко.За нея,за мен и за дето ми,няма нищо по-вкусно и полезно от млякото!
Аз на статистики не вярвам.Гледам как протича живота около мен и си правя сметка какво е вредно и какво-не.
3
0
Кирил Костов
Кирил Костов
25.03.2013 16:14
Кой е източникът на тези твърдения, никъде не е посочен? На какви изследвания се базират твърденията за увреждане на бъбреци, очи и т.н.?
Не се заяждам, но из нета е пълно с какви ли не статии без покритие. Тази поднесена в този и вид е точно такава.
4
0
мариана
мариана
29.05.2012 05:26
То както е тръгнало май на фотосинтеза трябва да минем.Да не е мляко,месо също,че животните ги били тъпчели с нещо,треволяци и плодове пък с пестициди...Я си яжте каквото ви харесва,да не сме крави и магарета,че да се тъпчем само с треволяци и сурова храна.Уффф от толкова акълии.
1
0
Доротея
Доротея
24.05.2012 00:21
Райна,има перфектни заместители на прясното мляко. Соево, оризово, бадемово и т.н. Млякото е създадено от природата за храна на бебетата, не за отрасналите вече индивиди. Никое животно в природата не продължава да пие мляко след определена възраст. Това, че млякото доставяло калции за здрави кости е глупост, защото както го доставя, така и го извежда от организма ни. С порастването, организмът ни губи ензима нужен за обработване на млякото. Още, за да обработи аминокиселините от млечния, животински протеин,(които са с високо съдържание на сяра и повишават киселинността в стомаха) тялото ни има нужда да направи средата неутрална и за това използва калции от костите ни. Т.е ефекта е нулев, ако не е и по-лош. Така, че като цяло дори и без хормоните и антибиотиците, млякото не е чак толкова добра храна за нас.Включително и неговите производни - сирене, кашкавал, кис. мляко. Много по-добър източник на калций са спанака, броколите, боба.
0
4
Гост
Гост
03.05.2012 21:27
Райне,яж каквото ти душата иска и хич да не ти пука от подобни писания!
0
0
гина
гина
03.05.2012 13:58
мерси за статията
0
0