Рекордно голям тиган сготви агнешко с лукчета за 1 май

АдминистраторАдминистраторДарт Вейдър / Автор
Рекордно голям тиган сготви агнешко с лукчета за 1 май

Най-големият български тиган кандидатства за рекорд в книгата на Гинес. Огромния готварски съд се намира в Копривщица и за да затвърди кандидатурата си „юнашкият тиган” се впусна в тридневна кулинарна гощавка, като приготви някои от любимите на нашенеца традиционни ястия и манджи.

Огромното готварско приспособление бе представено вчера в Копривщица, а за неговата презентация бяха предвидени 3 български гозби за мераклии.

На 29 април в гигантския тиган бяха приготвени свински късчета с пресни попски лукчета, гъби и градински подправки, в количество, готово да изхрани цяло село. Вчера пък „мега-тиганът” и баш-майсторите сготвиха Пилешки филенца с морковчета, пресен чесън и масълце.

За днешния празник 1 май в рекордно големия съд зацвърчаха Агнешки дреболийки по овчарски, с гъби, печени пиперки, попски лукчета и пресен джоджен.

По време на 3-дневното кулинарно веселие около кандидатстващия за рекорд на Гинес тиган бяха предвидени дегустации на вина и ракии от местни производители в Копривщица, весела народна музика с гайдари и много настроение.

Най-големият български тиган е с диаметър 150 см, изработен от 78 килограма специална неръждаема стомана. Проектиран е за приготвяне на 350 порции едновременно на жив огън, за който бяха предвидени 2 каруци дърва.

Рекордно голям тиган сготви агнешко с лукчета за 1 май

Организаторите на кулинарната фиеста кандидатстват с нечувано големия тиган за категорията "Bulgaria’s Largest Frying Pan” на Guinness World Records. За целта са изпратени снимки и декларации за свидетелство. На замерването на тигана-чудо днес бе поканен и нотариус.

Инициаторът на тридневното кулинарно празненство и обявяването на Гинес-кандидатурата е Ангел Ангелов, който организира фурора с огромния тиган по време на тържествата в Копривщица, когато се честват 136 години от избухване на Априлското въстание.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати