Пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни

Пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни

Според германски учени пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни за здравето. Изследвания са установили, че във водата от пластмасовите бутилки има вещество, което е много вредно за човешкия организъм.

В по-малки количества това вещество, наречено антином, може да предизвика депресия и гадене, а в по-големи – може да се стигне и до смърт.

Английски учени пък смятат, че материалите, от които се правят пластмасовите бутилки за вода или консервните кутии, могат да бъдат причина за голяма част от сериозните заболявания, включително и рака.

Една от опасностите грози конкретно мъжете – рак на простатата. Специалисти ни съветват да не държим храна в пластмасови кутии и различни съдове.

И много важна част – ако една опаковка е предвидена за еднократна употреба, то нека си остане такава. Не бива да я използваме много пъти.

Върлува мнението, че добре измити пластмасовите бутилки са готови за повторна употреба не правете такава грешка. Многократното им използване може да ви навлече много сериозни здравословни проблеми.

Пластмасовите бутилки и съдове, в които се продават храни и напитки, съдържат Бисфенол А. Това синтетично химично вещество пречи на хормоналната система – учените го свързват с рака на гърдата и рака на матката, може да доведе до спонтанен аборт и носи сериозна опасност за детското развитие.

Особено опасно е използването на подобни съдове повече от веднъж при децата. Когато измиете бутилката или съда, той се напуква съвсем незабележимо, което ускорява процеса на отделяне на това вещество.

Пластмасовите съдове са вредни също и за природата. Този материал може да се рециклира, но с голяма част от тези съдове това не се случва. Често пъти се изгарят, което също е вредно.

По-добър избор са съдовете и бутилките от стъкло, както и картонените съдове.

Рейтинг

5 8
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ани
Ани
02.12.2014 11:36
Пешо,защото нямат интерес за това:
Пластмасови бутилки от поликарбонат съдържат химикала Бисфенол А. Този тип опаковки е в търговска употреба от 1957 г. насам и учудващо съвпада с бума на раковите заболявания и диабета.Този химикал е петролен дериват, който непрекъснато се натрупва в организма. Най-популярните продукти, в които присъства и са масови и в България, са пластмасовите бутилки за вода (независимо от размера им), бебешките шишенца, найлоновите торбички, както и редица пластмасови съдове както за хранене, така и за съхранение на храна. Последните са особено опасни, когато се използват в микровълнова печка, защото тогава Бисфенолът А се развихря и се отделя в храната.
1
0
петър
петър
23.04.2014 11:55
Защо досега е мълчано по тоя въпрос?Пластмасови Бутилки се използуват много отдавна но досега нищо не е публикувано по въпроса?
петър
0
0
Ани
Ани
02.12.2014 11:39
Сори,опитах се да ти дам линк към статията,но не се публикува.постнах ти част от нея.Наскоро гледах и документален филм.То като се замисли човек не е само пластмасата,ами храните с вредните Е-та.... Особено тези в саламите и суровото месо....Морим се сами лека полека....
0
1
Ани
Ани
02.12.2014 11:37
ето
0
0